Mobile Passport Control app (MPC)

Sinds dit jaar (2024) is het mogelijk om met de MPC app gemakkelijker door de douane in Amerika te komen. Op deze manier kun je sneller gaan genieten van je roadtrip of stedentrip en de ellenlange wachtrijen bij immigration overslaan.

Als je op een ESTA reist, zoals de meeste van mijn klanten doen, kun je deze app eenvoudig en snel downloaden op je smartphone of Android. Dit is geheel gratis. Je kunt de app het beste voorafgaand je vertrek naar Amerika downloaden. Je kunt alvast een profiel aanmaken en een paar standaard vragen beantwoorden. Het enige wat je na aankomst in Amerika dan nog hoeft te doen is je wifi aanzetten, een foto te uploaden en met de QR code die je krijgt in de desbetreffende (korte) rij te gaan staan. Hoe meer mensen van deze app op de hoogte zijn, des te drukker het ook in deze MPC rij zal worden, maar de afgelopen 3x dat ik naar Amerika ben gereisd heb ik niet langer dan 5 minuten hoeven te wachten voordat ik de douane door was.

Deze app is ideaal voor gezinnen, want je kunt maximaal 12 personen op een account zetten. Je hoeft dus niet voor iedereen apart een account aan te maken en de app te downloaden. Op deze manier kun je samen door de douane.

Hoe werkt de MPC app?
 1. Download de MPC app op je mobiele telefoon via de App Store of de Google Play Store 
 2. Heb je de app gedownload dan kun je beginnen met het aanmaken van een profiel
 3. Je begint met aan te geven hoe je Amerika binnenkomt, per vliegtuig of cruiseship en via welk vliegveld of cruiseport je binnenkomt. Vul ook de terminal in waar je aankomt. De app geeft zelf aan, nadat je het vliegveld waar je landt hebt ingevuld, welke mogelijkheden voor de terminals er zijn
 4. Daarna vul je de gegevens in van jezelf en je eventuele medereizigers
 5. Vervolgens kies je het reisdocument dat voor jou van toepassing is. Omdat je op een ESTA reist kies je het Visa Waiver Program Passport.
 6. Vul je naam in precies zoals deze vermeld staat op je paspoort en ga vervolgens akkoord met de voorwaarden
 7. Vervolgens krijg je een aantal vragen die je als het goed is allemaal met NEE kunt beantwoorden. Dit zijn zowat dezelfde vragen die je hebt moeten beantwoorden om je ESTA te krijgen
 8. In de volgende stap wordt je gevraagd of je vakantie komt houden of voor werk naar Amerika reist. Je selecteert WT (Waiver Tourist) als je lekker op vakantie komt, en WB (Waiver Business) als je voor je werk naar Amerika reist
 9. Dan sla je de gegevens die je ingevuld hebt op

Zodra je bent geland en wifi hebt, open je de MPC app en kun je jouw formulier indienen. Je hoeft alleen nog een foto van jezelf (en je eventuele medereizigers) te maken

Heb je dit gedaan dan zie je in de app een QR code en de bevestiging dat je in de MPC rij mag gaan staan. Deze QR-code is vier uur geldig. Laat de QR code zien aan de dame of heer die de controle heeft aan het begin van de MPC rij en houd je paspoort bij de hand om te laten zien aan de immigration officer. Je vakantie of zakenreis kan beginnen!

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog