Fietsen in New York

Fietsen in New York is de laatste jaren een stuk simpeler geworden.
Dat wil niet zeggen dat het compleet veilig is, maar wel een stuk aangenamer om je op deze manier door de stad te begeven. Kon je eerst alleen veilig door Central Park of op de Greenways fietsen, nu kun je ook door de stad zelf fietsen. Heerlijk! Zeker op de zonnige dagen in deze metropool.

Een aantal jaren geleden was het ondenkbaar dat je met je fietsje door New York kon peddelen. Sinds de Covid heeft de stad een flinke opmars gemaakt. Het valt me op dat er beduidend meer mensen door New York fietsen. Niet alleen de delivery guys die we al jaren gewend zijn in het straatbeeld, maar ook toeristen en locals.
Overal zijn fietsstroken (paden zoals we het hier in Nederland gewend zijn kun je het niet echt noemen) aangelegd.

Elke taxi en Uber heeft een sticker op zijn ruiten zitten met de waarschuwing dat er een fietser in de dode hoek kan zitten. Het blijft opletten, want het zit bij de locals nog niet echt in hun systeem dat er een fietser voorbij kan zoeven. Autodeuren worden abrubt opengegooid, mensen steken zonder op de fietsers te letten de weg over etc.
Het blijft over het algemeen een autostad, maar de verandering is merkbaar.

Blazing Saddles

Deze herfstvakantie hebben wij een e-bike gehuurd bij Blazing Saddles die is gevestigd bij Pier 17 in het Financial District. Een perfecte locatie, want vanuit hier kun je direct de East River Greenway op en kun je via de Manhattan waterfront Greenway naar de Hudson River Greenway fietsen.
Blazing Saddles heeft een goede kwaliteit fietsen en de service is top. Smiley een joviale New Yorkse meid, die al jaren bij Blazing Saddles werkt, heeft ons geweldig geholpen.
Zij hebben ook een verhuurlocatie op Governors Island. Dus wil je eerst leuke kiekjes maken van jou op je fiets op de gratis Staten Island Ferry, dan is deze locatie perfect.

Fietsen in New York - Heidi Travels USA
Greenways

De Greenways in Manhattan zijn speciaal aangelegd voor fietsers. Naast de Greenways liggen voetpaden. Auto’s vind je hier niet, alleen als je de weg moet oversteken. Dan is het weer even goed opletten. Automobilisten en voetgangers hebben er niet altijd erg in dat er een fietser kun pad kan kruisen.

De Greenways lopen langs de buitenrand van Manhattan, langs de oude pieren die steeds meer worden opgeknapt en gerenoveerd.
Je fietst langs Battery Park, het 9/11 memorial en het nog recent gebouwde Little Island. Langs Hudson Yards en de Intrepid, het US vliegdekschip. Je kunt zelfs fietsen tot Harlem en de George Washington Bridge. Vooral in de lente en het najaar is dit een prachtige route. In de lente ziet het rose van de bloesem. In de herfst kleuren de bomen van geel/oranje tot rood, de Indian Summer. Wow!

Fietsen in Central Park

Vanuit de Hudson River Greenway kun je via West 72th Street gemakkelijk naar Central Park fietsen.
Het is een rechte weg naar Central Park toe. Je komt Central Park op de hoogte van Strawberry Fields binnen.

Strawberry Fields is een prachtig aangelegd gedeelte aan de westzijde van Central Park opgedragen aan John Lennon. De ingang van Strawberry Fields ligt vlakbij het huis van John Lennon waar hij vermoord is. Hier bevindt zich ook het Imagine Mosaic. Een mozaïek in Portugese bestrating dat door de stad Napels aan New York is geschonken. Rondom dit prachtige mozaïek liggen bloemenperken die in de lente prachtig bloeien.

Omdat we Central Park een paar jaar geleden al helemaal rond zijn gefietst, zijn we dit keer vanuit Strawberry Fields naar de zuidzijde van het park gefietst. Van daaruit zijn we een stuk door de stad gefietst en terug naar de Greenway. Wat een vette fietstocht! En we hadden geluk, want het weer klaarde op en we hadden een heerlijk zonnetje op onze bol na 2 dagen regen.

Wil jij ook heerlijk fietsen in New York? Dit kun je boeken via onderstaande links of via Blazing Saddles

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog