Sequoia National Park onder vuur

Het Sequoia National Park dat tussen San Francisco en Los Angels in de Amerikaanse staat Californië ligt, ligt letterlijk onder vuur.
Sinds donderdag 9 september woedt er een enorme brand die al meer dan 100 vierkante kilometer van het park in de as heeft gelegd.

Blikseminslag

De brand is ontstaan door een blikseminslag uit een enorme onweersbui. Honderden brandweerlieden zijn in touw om zoveel mogelijk van dit historische stuk natuur te besparen.

In Sequoia National Park groeien de hoogste bomen ter wereld. Er groeien namelijk zo’n 2000 sequoia’s, dit zijn reuzenbomen die duizenden jaren oud kunnen worden en enorm hoog zijn. De bomen die in het park staan zijn vermoedelijk ergens tussen de 2300 en 2700 jaar oud.
De grootste boom ter wereld (dit is gemeten in volume) staat ook in het Sequoia National Park. Deze sequoia heet de General Sherman, vernoemd naar een Amerikaanse generaal uit de Amerikaanse burgeroorlog.

Foto: National Park Service
Giant Forest

De 1400 brandweerlieden die op dit moment de brand bestrijden, doen er alles aan om het Giant Forest (het stuk waar de eeuwenoude sequoia’s staan) te beschermen tegen de vuurzee.
Planten en struiken die om de bomen heen staan worden verwijderd en de bomen worden aan de grond met brandwerend materiaal ingepakt.
Tot nu toe hebben de vlammen het Giant Forest gelukkig nog niet bereikt. Laten we hopen en duimen dat dit historische stuk bos bespaard blijft en we er nog lang van kunnen genieten. Zo triest dat er ieder jaar weer een prachtig natuurgebied afbrand…
Het ‘brandseizoen’ lijkt ook steeds langer te duren, meestal ontstaan de branden tussen mei en september, maar door de enorme droogte houdt het langer aan.
Gelukkig zijn er nog geen huizen verwoest van mensen die dicht bij het park wonen, maar deze inwoners moeten wel klaar staan om te kunnen evacueren.

Sequoia national park heiditravelsusa.nl
Kings Canyon National Park

Het ernaast gelegen National Park, Kings Canyon genaamd, is helaas ook al gesloten. Hier groeien geen mammoetbomen en het is minder bekend dan Sequoia National Park, maar niet minder mooi. Vanaf Moro Rock heb je een immens uitzicht over Kings National Park en Sequoia National Park. Je kijkt mijlenver weg! Laten we hopen dat dit prachtige park bespaart blijft van de vlammenzee.

Kings Canyon National Park Heiditravelsusa.nl

Up to date informatie over de brand in Sequoia National Park en Kings Canyon National Park

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog