Verliefd op Montana

Ik ben verliefd…. op Montana! Deze staat in het noordwesten van Amerika is een juweel als het gaat om natuur, outdoor activiteiten en cowboys! Montana heeft 2,5 keer meer koeien dan inwoners en ook paarden zijn er in overvloed aanwezig. Ongerepte natuur met mijlenlange trails, groene weides, enorme meren, de Rockies, wildleven, ranches en wranglers, de nieuwe generatie cowboys, Montana has it all! En Montana is een van de laatste gebieden waar naast de bruine beer ook de grizzly beer nog in het wild voorkomt.

Afbeeldingsresultaat voor montana usaMontana is de 4e grootste staat van Amerika en worden ook wel de Treasure State genoemd. Montana wordt doorgesneden door de machtige Rocky Mountains, die het westen van de staat haar koosnaam eer aan doen. Het oosten heeft enorme uitgestrekte vlaktes en prairies die zich mengen met de oneindige lucht, waardoor je oneindig ver kunt kijken en wordt daarom Big Sky Country genoemd.

Montana ligt op de Continental Divide en heeft hierdoor 2 klimaten. Ten oosten van deze Continental Divide  stroomt het water richting de Golf van Mexico, ten westen hiervan richting de Pacific. Regen valt er zelden in het oosten van de staat, maar in de bergen kan er zo’n 150 cm sneeuw naar beneden komen in de wintermaanden.

Gerelateerde afbeeldingGlacier in het noordwesten van Montana is hét National Park van deze staat. Door de inwoners ook wel liefkozend Mother Nature’s best work genoemd. Eenwerkelijk schitterend ongerept park waar de Rocky Mountains hun hoogste toppen aan je laten zien. Meer dan 200 meertjes en watertjes stammen uit een van de 50 gletsjers die dit park telt. Anderhalve eeuw geleden waren dit er nog ruim 150….

Mei tot en met september zijn de beste maanden om deze geweldige staat te bezoeken.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog