Mount Mitchell Scenic Byway, North Carolina

Mt Mitchell Scenic Drive

De Mount Mitchell Scenic Byway is een ontzettende mooie weg om te rijden. Deze 52 mijl lange bergweg zit boordevol met prachtige uitzichten over de bergtoppen en de valleien van Madison County.
Deze prachtige North Carolina bergroute begint op de hoogste bergtop ten oosten van de Mississippi en leidt je door het groene Pisgah National Forest en een stuk over de Blue Ridge Parkway.

Nadat je 5 mijl over Highway 128 door Mount Mitchell State Park bent gereden, neemt de route je verder mee over de Blue Ridge Parkway en van daaruit over de N.C. highway 80 om je over een lengte van bijna 14 mijl de Toe River vallei in te voeren. Op slechts 2 mijl van de Parkway liggen 2 prachtige watervallen, de Roaring Fork Falls en de Setrock Creek Falls, die je beide via korte en gemakkelijke wandelingen kunt bereiken en bewonderen.

De Toe River Vallei is het culturele hart van de Mount Mitchell Scenic Byway. Het is een gebied vol met kunstgaleries en quilt winkels. Enkele van de meest bekende glasblazers aan de oostkust van Amerika vind je in het kleine gehucht Celo, dat je doorkruist als je over de Highway 80 rijdt.

Uitzicht vanaf
Mount Mitchell

Rijd verder over de Mouth Mitchell byway en je komt door het leuke plaatsje Micaville en het kleine stadje Burnsville dat in de vallei tussen de hoogste bergtoppen van Oost-Amerika ligt genesteld, zoals de prachtige Mount Mitchell.

Het laatste stuk van deze mooie toeristische route voert je bijna 17 mijl westwaarts over de U.S. 19 naar Madison County, waar hij de Interstate 26 kruist die je naar de prachtige stad Asheville leidt, waar je geweldige archtectuur vindt, leuke lokale winkels en boetiekjes en geen afgezaagde souvenirwinkeltjes.

De schilderachtige Mount Mitchell route neemt 1,5 uur in beslag om helemaal te rijden. Het kruist de Eastern Continental Divide, doorsnijdt het Pisgah National Forest en voert je langs 46 West North Carolina stadjes en dorpjes waar je nog originele handgemaakte quilts vindt.

De Mount Mitchell Byway is veel rustiger dan de ontzettend drukke Blue Ridge Parkway en dus een mooie escape van de overvolle Parkway!

Mt Mitchell Scenic Byway Map

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog