Voor de echte daredevils…

De machtige Half Dome in Yosemite National Park torent 1500 meter boven de Yosemite Valley uit.
Waaghalzen kunnen deze imposante granieten reus beklimmen. Aan beide kanten van het pad kun je langs kabels omhoog klimmen. Per dag mogen 300 wandelaars deze Half Dome trail lopen en je hebt hiervoor een speciale ‘permit’ nodig.

Loterij

Elk jaar in maart opent de loterij voor het winnen van een van de permits. Dit jaar opent de loterij op woensdag 13 maart om 07:00 uur Pacific tijd, dus met 9 uur tijdsverschil is dat voor ons 16:00 uur ’s middags en sluit op 1 april om 6 uur in de ochtend Nederlandse tijd.

Elk jaar hangen de rangers van Yosemite de kabels op die normaal van eind mei tot vroeg in oktober aan de imposante rots hangen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit jaar is de planning om de kabels op 24 mei op te hangen en ze op 15 oktober weer weg te halen.

In het voorjaar worden er in de preseason loterij voor elke dag dat de kabels voor de hike hangen, 225 permits verloot. En in de zomer worden er elke dag permits verloot.

Kans maken op permits

Wil jij nu al kans maken op een permit voor deze once in a lifetime hike, ga dan op 13 maart om 16:00 uur precies naar deze site om kans te maken op een van de 225 permits. Iedere deelnemer aan de loterij kan 6 permits aanvragen voor een specifieke datum of voor meedere data. Aanmeldingen zijn alleen succesvol als het aangevraagde aantal permits beschikbaar is op tenminste een van de aangevraagde data. Weekenddata zijn het populairst.
Midden april ontvang je een mail als jij een van de gelukkigen bent van het winnen van een permit.

Plaats reactie

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog