Santa Barbara Californië

Het zonnige Santa Barbara in Californië doet bijna on-Amerikaans aan. Het heeft meer iets weg van de mediterraanse kust en wordt dan ook vaak de Riviera van Amerika genoemd.

Deze populaire badplaats heeft een centrum met een typische Spaanse architectuur. Dit komt omdat de stad in 1786 is opgebouwd door Spaanse Franciscanen nabij de missiepost. Twee gebouwen die geheel in deze Spaanse stijl zijn gebouwd zijn de Old Mission en de Santa Barbara County Courthouse. Een stadje met veel historie (zover de historie in Amerika terug kan gaan ;-))
Het Courthouse is zeker een bezoek waard! Het gebouw is zoals gezegd door Spanjaarden gebouwd en is nog helemaal in originele stijl te bewonderen. De historische kamers zijn een feest voor je ogen, de kleurrijke tegels en beschilderde muren zijn prachtig, je zult je ogen uitkijken!

Surfers vibe

Santa Barbara is een rijk stadje waar veel beroemdheden en studenten wonen. Onder andere Oprah Winfrey en Rob Lowe wonen hier en het is de geboorteplaats van Katy Perry! In de buitenwijken van Santa Barbara en omliggende plaatsjes als Montecito vind je de mooiste huizen.

Op culinair gebied heeft Santa Barbara veel te bieden, maar ook de shop liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen in de vele leuke winkeltjes en boetiekjes. Het stadje heeft met zijn charme een surfers jaren 60 vibe en voelt lekker relaxed!
Ook de studenten van Santa Barbara City College geven de stad een ‘buzzing vibe’. Het college vertegenwoordigt veel studenten uit binnen- en buitenland.

State Street Santa Barbara heiditravelsusa.nl
State Street

State Street is dé straat van Santa Barbara. Een idyllische straat met veel leuke boetiekjes, zeer goede restaurants en mooie architectuur.
De straat loopt van Stearns Wharf aan de oceaan recht het stadje in. Stearns Wharf is een oude houten pier die even in de vergetelheid dreigde te raken toen de pier niet meer in trek was bij de ondernemers, maar op de dag van vandaag is het een gezellige omgeving met goede restaurants en een héérlijk ijstentje!
Vanaf de pier heb je een panoramisch uitzicht over de oceaan en het pittoreske Santa Barbara met haar witte huizen met oranje daken en de achterliggende glooiende heuvels.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog