Orlando Florida

Het is altijd weer fijn om terug te komen in mijn ‘andere woonplaats’, Orlando Florida.
Ook al heb ik hier maar een jaar van mijn leven gewoond, het was voor mij een belangrijk jaar waarin ik veel heb geleerd, dus het voelt toch altijd nog een beetje als thuiskomen.
En een ander zeer leuke bijkomstigheid is dat, ook al is het november, het kwik stijgt hier nog met gemak naar de 32C en dat voelt helemaal goed! Zeker als je weet dat het in Nederland regent en koud is 😉

De check bij immigration gaat snel en binnen een uur staan we met onze koffers te wachten op onze huurauto.
Voor Fenne en mij is dit vakantie, Geert heeft een congres waar hij 3 dagen informatie gaat verzamelen en netwerken. Omdat dit mijn 2e home state is, zullen we ons zeker niet vervelen. Ik heb een mooi reisschema in elkaar gezet voor de hele week.

Downtown Orlando

Downtown Orlando is niet zo heel groot, maar maar toch doe je er al snel een uur over om van bijvoorbeeld Kissimmee (waar de meeste toeristen verblijven omdat het dicht bij de Disney parken en Universal ligt) naar de andere kant van de stad te komen, zeker met het vele verkeer op de I-4, de Interstate die dwars door Orlando loopt. Onze ochtenden zijn dus vroeg en tijd voor een jetlag is er niet 🙂

Daytona Beach Florida heiditravelsusa.nl

Voor dag 1 staat Daytona Beach op het programma. Zoals zij zelf zeggen: World’s most famous beach.
Ik heb hier als au-pair vele uren doorgebracht op mijn surfboard, met andere au-pairs en met mijn gastkinderen. Het is een heerlijk breed strand, dan in de laatste jaren weer flink opgeknapt is. Een aantal jaren geleden was het echt vergane glorie, maar Daytona is aan een come back bezig. De pier is geheel gerenoveerd, je vindt er een megagrote bioscoop aan het strand en verschillende restaurants zoals Bubba Gump en ketens als Starbucks.


Toen ik er in 1989 als au-pair zat, mocht je mijlenlang met je auto over het strand rijden, parkeren en de hele dag vertoeven. Nu is dit helaas anders geworden en de prijzen hiervoor ook! Voor maar liefst $20,- mag je met je auto op het strand rijden en deze parkeren, maar dit is nog maar op een zeer klein gedeelte van het strand en vol is vol, dus wil je met je auto het strand op, ben er dan vroeg!
En als we hier zijn lunchen we altijd bij ons favoriete eetcafé, direct aan het strand, waar je heerlijk kunt eten terwijl je met je voeten in het warme zand wroet!


Winter Park

Dag 2 rijden we naar Winter Park, op zo’n 20 minuten rijden van downtown Orlando, waar ik met mijn gastgezin heb gewoond. Ik vind dit persoonlijk nog steeds het mooiste gedeelte van Orlando. Je waant je hier in een bijna magische plek met haar met stenen belegde straten, prachtige landhuizen en bomen behangen met Spanish moss en dit alles omringd door 5 meren die met elkaar verbonden worden door kanaaltjes.
Ook hier heb ik vanaf dat ik hier woonde 1 favoriete lunchplek die de beste taarten verkoopt die je ooit hebt geproefd!


Universal Studios

Dag 3 is gereserveerd voor Universal Studios. Hagrid’s magical creatures motorbike Adventure is hier onlangs geopend en deze geweldige achtbaan willen we natuurlijk zelf ervaren. De wachtrij is lang, maar zeker de moeite waard!
In een dag krijg je (als de wachtrijen niet te lang zijn, 2 parken wel gedaan en mag je met de magische Hogwart’s Express tussen de parken op en neer rijden). Tip:
– ga eerst naar Universal’s Islands of Adventure en daarna naar Universal Studios
Wil je meer tips? Neem dan contact met me op en het bespaart je flink wat dollars.
Koop hier je tickets voor Universal Studios: Universal 3-park Explorer tickets


Hot Springs

Dag 4 gaan we een paar van de mooiste warm water bronnen van Florida ontdekken. Deze bronnen zijn het hele jaar door 21C waardoor zich hier in de periode van november tot maart manatees (ook wel zeekoeien genoemd) verzamelen. Zeer indrukwekkende dieren die helaas beschermd moeten worden omdat bepaalde mensen hun namen in de huid van de dieren graveerden. Te gek voor woorden!


Voetjes in het warm zand…

Dag 5 is een relaxdag aan de Golf van Mexico. Een eilandje waar ik als au-pair met mijn gastgezin ben geweest en heerlijke herinneringen aan heb. We hebben het strand zowat voor ons alleen en het heerlijke warme en heldere water van de Golf van Mexico en het witte zand tussen onze tenen voelt als hemels! We spotten prachtige vissen en verzamelen de mooiste schelpen en als toetje worden we verwend met een prachtige zonsondergang!

Het reisschema dat ik hierboven heb gemaakt is maar een handvol van alle mooie dingen die je in de Sunshine State kunt doen. Er is nog zooooveel meer te beleven!
Hieronder een lijstje met topattracties en tours in en rondom Orlando Florida:
Tickets voor Sea World Orlando
Kennedy Space Center tickets
Gatorland Fast Track Tickets
Tickets Gatorland zipline
Tickets Orlando Magic NBA wedstrijd
Bezoek een rodeo bij Suhls rodeo
Nascar kart race tickets
Moeras boottour tickets
Chocolate Kingdom Factory Tour
Everglades Airboat Tour & Wildlife Park tickets
The Wheel at ICON & Starflyer combitickets
Boek je tickets via bovenstaande links en je hebt altijd goede prijzen, je tickets direct op je telefoon en alle info die je nodig hebt om het een geslaagde dag te maken!


Leuke dingen om te doen in Kissimmee
Island H20 Live Waterpark dagkaart
Funspot America Kissimmee dagpas

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog