Auto huren in Amerika

Als je van plan bent een onvergetelijke rondreis door de USA te maken, komt er heel wat op je af, zeker als je voor de eerste keer naar het land van de onbegrensde mogelijkheden reist. Zo ook het boeken van een huurauto of een camper.

Heiditravelsusa weet je hierbij uit jarenlange ervaring met de juiste tips en tricks te helpen. Je moet op veel kleine dingen letten. Ik zal hierbij de algemene tips voor je op een rijtje zetten. Als je je onvergetelijke roadtrip bij me boekt, heb ik nog meerdere tips voor je die je zeker niet mag missen en die je geld kunnen besparen.

Creditcard

Zorg dat je een creditcard hebt als je in Amerika gaat reizen. Een creditcard is hier het meest gebruikte betaalmiddel. Zeker bij het huren van een auto, wil je de borg niet contant hoeven te betalen. Een VISA of Mastercard wordt overal geaccepteerd. Een American Express card minder vaak, alhoewel deze wel weer het beste is om een auto mee te huren, omdat dan al je verzekeringen gecovered zijn.

Om in Amerika een auto te kunnen huren moet je minimaal 25 jaar oud zijn. Je kunt vanaf 21 jaar ook een auto huren, maar dan moet je een under age toeslag betalen en dat kan flink in de kosten lopen, omdat de verzekeringen die daarbij komen, dan ook omhoog gaan.
Je kunt gewoon met je Europese rijbewijs in Amerika rijden.

Je huurt een auto het beste vanaf het vliegveld. Er rijden bussen van de verschillende verhuurbedrijven naar hun depot waar je auto voor je klaarstaat. Natuurlijk kun je je huurauto ook in de stad huren, maar dan moet je zelf je taxi of Uber naar de verhuurlocatie betalen.

Kies de huurauto die bij je past!

Met hoeveel personen reis je, hoeveel bagage heb je bij je, waar wil je naartoe rijden? Reis je bijvoorbeeld langs de kust, of wil je juist off road gaan rijden?

Je zit vaak een lange tijd achter elkaar in de auto, dus je wilt comfortabel zitten, in de zomer zeker een airco hebben en een niet veel te grote auto huren, die alleen maar veel benzine kost. De benzine kan in Amerika dan wel veel goedkoper zijn dan in Nederland, maar teveel betalen voor iets wat je niet nodig hebt, is natuurlijk zonde.

In Amerika boek je nooit een specifiek model of merk auto, maar een bepaalde categorie. Bij het boeken krijg je dus niet meteen een bepaald automerk toegewezen, maar een auto die binnen die categorie valt. Eenmaal op de plaats van bestemming weet je pas in welk merk en type auto je tijdens je roadtrip gaat rijden.

On the road in Amerika

Heb je een GPS met een routekaart van de VS hierop dan raad ik je aan deze mee te nemen. Een GPS zit namelijk niet standaard in de prijs inbegrepen en moet je er vaak bijboeken.

Ben je niet gewend om een automaat te rijden (vrijwel alle auto’s die je huurt zijn automaten), dan kun je het beste even oAmerika rondreis roadtrip USA autohuur Amerika heiditravelsusa.nlefenen, zodat je niet meteen met de verkeerde voet op de rem trapt en je koffers met jou ertussen tegen de vooruit geplakt zitten.

Omdat de afstanden in Amerika groot zijn tussen de bestemmingen doe je er goed aan om de ongelimiteerde kilometers af te kopen. Als je dit niet doet en je komt boven het toegestane aantal te rijden kilometers uit, dan betaal je een bedrag per kilometer en dit kan flink oplopen!

Gaan er meerdere bestuurders in de auto rijden, zorg er dan voor dat dit vermeld staat op het contract, anders kunnen de verzekeringen ongeldig verklaart worden. Rijdt er een persoon in de auto die niet als bestuurder staat opgegeven en je veroorzaakt een aanrijding, dan kunnen de kosten enorm oplopen.

Zorg ervoor dat je je auto aan het einde van je vakantie op het afgesproken tijdstip inlevert, anders kan het verhuurbedrijf je een extra dag huur laten betalen.

Bij veel autoverhuurbedrijven betaal je one way kosten als je de auto op een andere plek aflevert dan waar je deze hebt opgehaald. Maar er zijn ook verhuurbedrijven waar je deze kosten niet betaalt. Heiditravelsusa weet voor jou de juiste verhuurder die geen extra kosten berekent voor extra kilometers, extra bestuurders en die geen one way kosten berekent.

Regel je autohuur in Nederland. Je bent vaak duurder uit als je dit ter plekke regelt en de verhuurbedrijven smeren je dan vaak onnodige verzekeringen aan die je klauwen met geld kosten!

Je kunt je huurauto ook boeken via een vergelijkingswebsite zoals EasyTerra. Zij vergelijken onafhankelijk de prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven in de USA.

 

Happy travels!

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog