Vakantiereis naar Amerika? ESTA aanvragen!

Wie een reis naar Amerika wil maken heeft een ESTA nodig. Of je nu op vakantie gaat, voor zaken naar Amerika gaat of op doorreis bent, iedereen die voet op Amerikaanse bodem zet, heeft een ESTA nodig.

Wat is een ESTA?

Een ESTA is een elektronische reistoestemming. Het is niet hetzelfde als een visum. De Amerikaanse overheid geeft met een ESTA toestemming om Amerika binnen te komen. Tegenwoordig is het niet meer nodig om een visum aan te vragen voor een reis naar Amerika, omdat Nederland deelneemt aan het Visa Waiver Program. Dus een reistoestemming is voldoende, een ESTA dus.

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Een ESTA is dan ook alleen online aan te vragen en niet op andere manieren.

De informatie die je online doorgeeft om de ESTA aan te vragen wordt doorgespeeld aan de luchtvaartmaatschappij en de Amerikaanse douane. Heb je geen ESTA dan word je dus niet eens aan boord van het vliegtuig gelaten, sterker nog, dan kom je op Schiphol niet verder dan de incheckbalie.

Paspoort

Als je een ESTA wilt aanvragen dan moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort. Een identiteitskaart is in Amerika geen geldig legitimatiebewijs en wordt dus niet geaccepteerd voor het aanvragen van een ESTA. Heb je dus nog geen paspoort, dan moet je dit aanvragen om een ESTA te kunnen aanvragen. Je ESTA wordt namelijk gekoppeld aan je paspoortnummer. Een ESTA verloopt dus ook op het moment dat je paspoort verloopt, houd hier rekening mee!

Aanvragen ESTA

Het verwerken van de ESTA aanvragen neemt tot 72 uur verwerkingstijd in beslag. Het is belangrijk om de ESTA tijdig voor je vertrek naar Amerika aan te vragen. Voor jezelf is dit ook fijn, want dan weet je dat je de toestemming hebt om Amerika in te reizen.
Ieder lid van het gezin heeft een eigen ESTA nodig. Ook voor minderjarige kinderen moet een eigen ESTA worden aangevraagd.

Het aanvragen van een ESTA neemt niet veel tijd in beslag. Je kunt een ESTA 24 uur per dag, 7 dagen per week online aanvragen via je computer of tablet.
Neem de tijd om alle ingevulde informatie zorgvuldig te checken, zodat je zeker weet dat alles klopt.

Het aanvragen van de ESTA kost €29,95 en kan gemakkelijk worden betaald met iDEAL, PayPal, creditcard of Bancontact. Wil je een ESTA aanvragen dan kun je dat via onderstaand formulier doen:

ESTA AANVRAAG FORMULIER


Geldigheid ESTA

Een goedgekeurde ESTA is 2 jaar geldig vanaf het moment van de goedkeuring of je paspoort moet eerder verlopen, dan verloopt de ESTA ook.

Met een ESTA mag je 90 dagen aaneengesloten in Amerika blijven. Reis je in je reis naar Amerika door naar het Caribisch gebied, Canada of Mexico, bijvoorbeeld met een cruise die vanuit Amerika vertrekt, dan telt deze tijd dat je op het cruiseschip of dat je in dat land verblijft ook mee in de 90 dagen. Blijf je langer dan 90 aaneengesloten dagen in de USA, dan moet je een visum aanvragen. Dit is een geheel andere procedure.
Met een goedgekeurde ESTA mag je zo vaak naar Amerika reizen als je maar wilt.

Vergeten een ESTA aan te vragen?

Reis je zeer binnenkort al naar Amerika en ben je helemaal vergeten om een ESTA aan te vragen, dan kun je deze ook via een spoedprocedure aanvragen.
Je kunt hiervoor het reguliere ESTA AANVRAAG FORMULIER invullen en vervolgens de optie ‘spoed’ aanklikken. Je betaalt voor deze procedure wel meer dan voor de normale procedure, maar je hebt het nodig, dus je hebt geen andere keuze.
Na je betaling wordt de aanvraag zo spoedig mogelijk in beslag genomen. Gemiddeld word je ESTA binnen een half uur toegekend en per email aan je toegestuurd, maar er kan altijd een kink in de kabel komen, dus ga hier niet vanuit.

ESTA goedgekeurd

Mooi, dan kun je zonder zorgen aan boord van je vliegtuig naar Amerika en lekker gaan genieten van je rondreis of stedentrip. Zorg er voor de zekerheid voor dat je de email van je goedgekeurde ESTA in je telefoon hebt staan, of neem de toestemming uitgeprint mee, dan heem je altijd het zekere voor het onzekere!

ESTA AANVRAAG FORMULIER

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog