100 jaar Grand Canyon Arizona

Op 26 februari 2019 heeft het Grand Canyon National Park haar 100e verjaardag gevierd, en deze majesteuze lady is nog lang niet uitgefeest! Ze zal ons nog lang blijven verwonderen.
100 Jaar Grand Canyon in Arizona als National Park, wat een mooie mijlpaal!

Dit ongelofelijk mooie landschap lokt al sinds mensenheugenis toeristen van over de hele wereld en verschillende culturen.
En als je dan aan de rand van een van de rims staat kun je de oh’s en wauw’s niet onderdrukken. De adembenemende schoonheid van deze canyon is niet in woorden uit te drukken. De astronaut Harrison Schmitt beschreef zijn wandeling over de maan als aan de rand van de Grand Canyon staan.

De Grand Canyon is 277 mijl lang, 18 mijl breed en 1 mijl diep. De kleurrijke oranje rode rotswanden bevatten lagen die het verhaal van het ontstaan van de aarde vertellen. De oudste laag is 1.8 biljoen jaar oud.

Don’t get fooled, belééf de Grand Canyon!

Zoals veel reisbureau’s je willen doen geloven, is de Grand Canyon in 1 dag te zien. Maar niets is minder waar. Laat je niet voor de gek houden en boek geen rondreis waarvan je 1 dag en 1 nacht in de Grand Canyon bent, maar belééf de Grand Canyon. Laat al je zintuigen hier werken. Proef, ruik, zie en hoor de Grand Canyon! Een zonsopkomst en zonsondergang móet je hier sowieso hebben gezien. Laat je vooral niet opjagen en besteed de juiste tijd hier. Ik kan je hiermee uit ervaring helpen.

Grand Canyon Arizona rondreis Amerika heiditravelsusa.nl
Desert View Drive

De 25 mijl lange Desert View Drive die langs de rand van de zuidkant van de Grand Canyon loopt en die ten oosten van de Grand Canyon Village start, neemt al een ochtend en middag in beslag. Stop bij de verschillende imposante uitzichtpunten. Bij Grandview Point zul je diepe ravijnen met daarin vlak afgetopte bergen zien, vanuit Moran Point zie je de briljant gekleurde Lower Red Rock Canyon en vanuit Tusayan Ruin de overblijfselen van een prehistorisch dorpje terwijl je bij Navajo Point de machtige Colorado River door de Canyon ziet stromen. Dit zijn nog maar enkele van de vele uitzichtpunten die je kunt bezoeken. En vergeet vooral de de Grand Canyon Skywalk niet te bezoeken. Dit is een 22 meter lang zwevend glasplatform boven de 400 meter diepe Grand Canyon.

Als je de Canyon écht wilt beleven moet je een hike doen naar de bodem van de Canyon. Dit is naar mijn mening dé enige manier om de Grand Canyon 100% te beleven, te proeven, ruiken, zien en voelen.
Ik heb dit zelf 2 keer mogen beleven en het was waren 2 geweldige ervaringen die ik niet snel (lees nooit) meer zal vergeten! De hitte te voelen, de belonende verkoelende waterval op de bodem van de Canyon te voelen, de dieren te spotten die zich verschuilen in de rotsen, het stoffige rode zand tot in mijn nek, de spierpijn en vermoeidheid naderhand 😉

Helicopter tour

Om de Grand Canyon van boven te zien kun je een helicopter tour boeken en als een adelaar over de machtige kloof te vliegen. Wil je de Grand Canyon juist van beneden af zien, boek dan een wild water rafting tour. Andere tour mogelijkheden om de Grand Canyon te bewonderen zijn Jeep tours, de Grand Canyon Railway (zie mijn blog https://www.heiditravelsusa.nl/grand-canyon-train/), of afdalen met een ezel. Hiervoor moet je geen hoogtevrees hebben en je volledige vertrouwen aan de ezel geven, anders wordt het geen leuke rit voor je.

South Rim of North Rim?

De South Rim wordt door het jaar heen het meest bezocht, omdat deze kant van de Grand Canyon het meest ontwikkeld is en de meeste bezienswaardigheden en voorzieningen heeft, zoals de Desert View Drive, wandeltochten, hotels, bustransport, restaurants en tours.
Deze kant is het gehele jaar geopend.

De North Rim ligt hoger dan de South Rim waardoor het er kouder is en er in de winter veel sneeuw valt en dus het seizoen om de North Rim te bezoeken korter is. Bezoek je deze kant van de Grand Canyon verwacht hier dan geen hotels, restaurants of tours. Deze kant wordt veelal bezocht door natuurliefhebbers en outdoor experience liefhebbers. De North Rim is geopend van midden mei tot midden oktober.

  Amerika Amerika advies Amerika expert Amerika rondreis Amerika stedentrip autoreis Amerika autoreis USA Brooklyn californië camperreis camperreis Amerika camperreis USA citytrip New York Edge New York Florida Grand Canyon Hudson Yards New York lower manhattan manhattan memphis miami Nationale Parken Amerika National Parks America Nevada new york new york city NY NYC oregon Orlando reisblog Amerika reistips reistips Amerika roadtrip roadtrip Amerika roadtrip USA rondreis Amerika rondreis USA San Francisco Santa Barbara stedentrip New York travelblog USA vakantie Amerika vakantie USA

  • Very detailed information!
   Nikki Roubroeks
  • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
   Fam. Verhoeven
  • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
   Sylvia Friebel - Delfgauw
  • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
   Christine Lubse - Aalst
  • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
   Geert
  • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
   Sandra Verhoef - Terherne
  • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
   Jolanda van Rijswijck - Aalst
  • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
   Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
  • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
   Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
  cog