Grand Canyon Train

Sinds 1901 heeft deze historische trein miljoenen passagiers van over de hele wereld vervoert.Op 17 september 1901 bracht de trein de eerste 5 bezoekers naar de South Rim van de Grand Canyon. Maar omdat in de zestiger jaren de auto’s erg populair werden, werd de trein stilgezet en de spoorweg gesloten. In juli 1968 gingen de laatste 3 passagiers mee met deze historische trein naar de Grand Canyon. Jaren later in 1989 wordt de spoorweg en beide treinstations in Williams en de Grand Canyon gerestaureerd en heropend en kunnen er na 21 jaar weer passagiers met de trein naar de Grand Canyon.
Vandaag de dag is deze trein ervoor verantwoordelijk dat er zo’n 50.000 auto’s minder de Grand Canyon binnenrijden. Boek je dus een trip met deze trein, dan beleef je niet alleen een stuk historie, maar ben je er medeverantwoordelijk voor dat dit ongelofelijke mooie park behouden wordt van luchtvervuiling.

Grand Canyon Railway heiditravelsusa.nl

Het is een geweldige reis en met behulp van authentieke karakters die je op de reis begeleiden herleef je een stukje van het oude Wilde Westen.

De trein vertrekt dagelijks om 09:30 uur vanuit Williams Arizona, zo’n 30 mijl ten westen van Flagstaff en arriveert om 11:45 uur aan de South Rim van de Grand Canyon. Deze historische reis neemt dus 2 uur en 15 minuten in beslag over 65 mijl (in 1901 duurde het 45 minuten langer).
De trein terug naar Williams vanuit de Grand Canyon vetrekt om 15:30 uur en komt om 17:45 uur in Williams aan. 

Gedurende de drukke zomermaanden vertrekt er een tweede trein om 10:30 uur vanuit Williams en vertrekt vanuit de Grand Canyon om 16:30 uur terug naar Williams.

Om het allemaal nog mooier te maken, kun je kiezen uit 6 verschillende klassen om deze onvergetelijke reis te maken.
Ongeacht de klasse waarin je reist, je zult een geweldige reis maken met de Grand Canyon Railway. Zie verschillende landschappen aan je voorbij gaan, prairies, bossen, weides… Het landschap verandert voortdurend en je zult je geen moment vervelen.

All aboard the Grand Canyon Railway!

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog