America the Beautiful Pass

Als je een roadtrip door Amerika gaat maken en je bent van plan om meerdere National Parks te gaan bezoeken, dan is het slim om een America the Beautiful pass aan te schaffen. Deze pas is ruim een jaar geldig (tot het einde van de maand waarin je de pas aangeschaft hebt) en geeft je gratis* entree tot bijna alle National Parks, nationale monumenten en recreatiegebieden, zo’n 2000 in totaal, dus je kunt vooruit! De kosten van de pas bedragen $80,-.

(* Natuurlijk betaal je de kosten van de pas, dus helemaal gratis is het niet, maar bezoek je 3 of meer parken, dan ben je altijd goedkoper uit!)

Afbeeldingsresultaat voor america the beautiful pass

Nationale parken

Met de pas kun je in ieder geval ALLE National Parks gratis bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de meest bezochte parken zoals de Yosemite National Park, Bryce Canyon, Grand Canyon, Zion NP, Sequoia NP, Yosemite National Park, of aan de minder bezochte National Parks zoals, Lassen Volcanic NP, Acadia NP of Capitol Reef NP. Maar de pas is ook geldig bij National Monuments zoals het Vrijheidsbeeld, Natural Bridges en Grand Staircase-Escalante en National Recreation Areas zoals Lake Mead en Golden Gate Recreational Area.

Andere parken waar de pas wordt geaccepteerd zijn parken die worden beheerd door Bureau of Land Management, USDA Forest Service, The Fish and Wildlife Service, Bureau of Reclamation en The Federal Recreation Lands.

Maar houd er rekening mee dat je in de parken die door Indianen worden beheerd de pas niet kunt gebruiken. Denk hierbij aan parken zoals Antelope Canyon en Monument Valley. Ook de State Parks accepteren de pas niet. Wil je State Parks bezoeken, dan kun je hiervoor ook een jaarkaart kopen, maar vaak is het voor toeristen toch voordeliger om losse entreetickets te kopen, ook als je meerdere State Parks bezoekt. Deze entreebewijzen zijn vaak enkele dagen geldig.

Bespaar kosten!

Ga je 3 parken bezoeken, dan heb je de kosten van de pas er al uit. Normaal betaal je zo’n $30 tot $35,- voor de entree van een National Park. De entree is voor een auto of camper met alle inzittenden. Wordt er een prijs per persoon gevraagd, dan geldt de gratis entree voor de bestuurder en 3 medepassagiers van 16 en ouder. Voor kinderen tot en met 15 jaar wordt sowieso geen entree gevraagd.

Ga je bijvoorbeeld naar Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion, dan zou je zonder de pas al $105,- kwijt zijn, want voor alle 3 de parken betaal je $35,- per park.

Reis je met 2 motoren, dan krijgen beide motoreigenaren die de pas ondertekend hebben gratis toegang mits je tegelijkertijd binnenkomt natuurlijk. Bijrijders krijgen ook gratis entree.

Je kunt de America the Beautiful pass kopen bij de entree van een National of Recreational Park waar entreegeld wordt gevraagd. Niet overal worden creditcards geaccepteerd, dus zorg altijd dat je voldoende contant geld bij je hebt. De pas is persoonsgebonden en komt op naam te staan van één of twee bestuurders van een niet commercieel voertuig zoals een auto of camper.

Op de achterkant van de pas moeten de pashouder en een medereiziger beiden hun handtekening zetten. Bezoek je een park of recreatiegebied dan laat je de pas zien samen met je paspoort om toegang tot het park te krijgen.

De pas geeft je alleen toegang tot het park. Andere kosten zoals parkeerkosten, het gebruik van een shuttlebus of kosten voor rondleidingen vallen hier niet onder.

Voor een America the Beautiful is geen terugbetaling mogelijk, is niet overdraagbaar op andere personen en kan niet vervangen worden als de kaart gestolen wordt of als je deze verliest. Een gescande pas of gefotografeerde pas wordt niet geaccepteerd.

America the Beautiful Pass bestellen

Je kunt de America the Beautiful Pass voorafgaande aan je reis online bestellen via deze link:

https://store.usgs.gov/pass

Je krijgt de pas dan per post thuisgestuurd. Bestel de pas enkele weken voordat je vertrekt, om deze op tijd binnen te hebben.

Wil je liever niet online bestellen, dan kun je de pas kopen bij elk park dat entreegeld vraagt.

Met het geld dat je betaalt voor de America the Beautiful pas sponsor je de parken! Zij gebruiken het geld voor aanleg van wandelpaden, bescherming van de wilde dieren, educatieve programma’s etc.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog