New York met kinderen

New York, de Big Apple, the city that never sleeps…..
Er is enorm veel te doen voor elke leeftijd, ook al denken sommige mensen dat New York niet handig is om met kinderen te bezoeken.
Ik ben er met mijn gezin al meerdere keren geweest, de eerste keer toen Fenne 5 jaar oud was, en ze heeft zich iedere keer kostelijk vermaakt.

New York met kleine kinderen

New York is erg kindvriendelijk, ook voor de kleintjes. Reis je met een peuter die het nog niet allemaal met de voetjes kan behapstukken, dan is het de gewoonste zaak van de wereld om je buggy achterin een taxi te gooien en de stad door te reizen.
De wachtrijen bij de bezienswaardigheden kunnen erg lang zijn, dus bereid je kinderen daar op voor wil je deze gaan bezoeken. Maar heb je ongeduldige kinderen, dan kun je vanalles doen en plannen wat niet veel wachttijd kost en voor je kinderen geweldig is.

New York City heiditravelsusa.nl
New York City heiditravelsusa.nl

Central Park is voor groot en klein een oase in deze grote metropool. Loop of fiets je in Central Park, dan heb je totaal geen idee meer dat je in deze miljoenen stad bent. Boek hier je Central Park huur fiets!
Overal zijn speeltuintjes, in de zomer veel met waterfonteintjes, waar je kinderen naar hartelust kunnen spelen.

New York City heiditravelsusa.nl

Een groot spray park (een speeltuin met grote waterspuiten en fonteinen) vind je in het zuidelijke deel van het park. Laat je kinderen hier los en ze willen niet meer weg! Een goede afwisseling nadat je bijvoorbeeld in de ochtend het Empire State Building hebt bezocht. In de middag kunnen ze zich dan helemaal uitleven met het water.
Of bezoek de Central Park Zoo! Een dierentuin middenin Central Park. Geen wachtrijen en ook in de zomer niet al te druk. Maar ook een ritje in de carousel in het zuidelijke deel van het park zullen ze geweldig vinden.

Huur fietsen in Central Park en fiets over de rondweg het hele park rond. Wil je de beentjes van je kind (en die van jezelf ook :-)) even rust gunnen, parkeer je fietsen dan bij The Boathouse en huur een roeiboot om over Central Park Lake te roeien. Je kinderen zullen de verschillende watervogels geweldig vinden en kunnen met hun handjes lekker in het water spatteren.
Bezoek je Central Park in de winter met kinderen, dan kun je geweldig schaatsen op het Jackie Onassis Reservoir.

Brooklyn Bridge

Wil je de prachtige Brooklyn Bridge vanuit Manhattan met je kinderen lopen, dan wacht aan de andere kant een leuke verrassing voor ze.
Nadat jij alle mooie plekjes op de brug op de foto hebt gezet en je kinderen geduldig hebben staan wachten of hebben lopen zeuren om verder te kunnen lopen, kun jij ze wijzen op de prachtige ouderwetse carousel aan de Brooklyn kant van de brug.
Zodra je de Brooklyn Bridge afloopt, tref je Jane’s Carousel, een prachtige grote carousel die van donderdag t/m zondag geopend is en waar je heerlijk in kunt ronddraaien met een geweldig uitzicht over de Brooklyn Bridge, het water en Manhattan op de achtergrond. Een ritje kost $2,-, dus laat de kids maar even draaien, terwijl jij geniet van het uitzicht!

In de zomer heeft het Brooklyn Bridge Park een pop up zwembad. Je kunt bandjes kopen om in een bepaalde tijd een uur in het zwembad te mogen zwemmen. Dan is de volgende groep weer aan de beurt. Verder is er een water speeltuin, een pizzeria die de hongerige buikjes stilt en nog veel meer. En of je nu aan het spelen bent in de speeltuin of een pizza aan het eten bent, je hebt altijd een geweldig uitzicht over de skyline van Manhattan.

New York City heiditravelsusa.nl

Dit zijn nog maar enkele van de vele dingen die je in New York kunt doen met kinderen. Loop bijvoorbeeld ook eens binnen bij de Build-a-bear winkel, waar je je eigen teddybeer van het begin kunt samenstellen en aankleden, of de American Girl store, een poppenwinkel waar je alles wat je voor je zelf kunt kopen ook voor poppen kunt kopen, je kunt het zo gek niet bedenken! Je dochter zal in de zevende hemel zijn.

Andere leuke ervaringen zijn:

Trolls the Experience
New York Aquarium
Intrepid Sea, Air & Space museum (priority entrance)
SPYSCAPE
Hop-on Hop-off bustour
Color Factory NYC
VR World NYC
Ripley’s Believe it or Not
KGB Spionagemuseum
Baseball wedstrijd Yankees
Broadway show Aladdin
Broadway show The Lion King


Leuke en bijzondere eettentjes om met kinderen in New York te eten zijn:

Serendipity 3
Een magisch restaurant met heerlijk eten en overheerlijke desserts om je vingers bij af te likken! Als je geluk hebt kun je er een beroemdheid treffen, want al veel sterren zoals Beyoncé, Ryan Reynolds, Kim Kardashian en Selena Gomez hebben hier zitten smullen. Ook zijn hier al meerdere bekende films opgenomen. Het was een geweldige ervaring om hier te eten. Je kijkt je ogen uit!

Alice’s Tea Cup
Deze bijzondere eetgelegenheid is zeer in trek bij New Yorkse moeders en hun kroost. Alice’s Tea Cup heeft 3 verschillende locaties die allemaal zijn ingericht met een hint naar de film Alice in Wonderland. Je kunt hier super lunchen of een high tea of afternoon tea met overheerlijke versnaperingen krijgen. Alles wordt vers gemaakt. Het water loopt me nu alweer in de mond als ik er aan terugdenk!

Natuurlijk zijn er nog ontelbare dingen meer te doen in New York, maar dit is al een goed begin voor een leuke tijd in New York met je kinderen!

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog