San Antonio Texas

San Antonio in de staat Texas heeft voor ieder wat wils! Er is zoveel te doen en beleven in deze zuidelijke stad dat ik je er graag even in vogelvlucht doorheen leidt.

Wil je na het lezen van deze blog dan verder nog informatie over San Antonio of de rest van de prachtige staat Texas, neem dan zeker even contact met me op. Ik zet graag een geweldige Texas roadtrip voor je in elkaar!

UNESCO

San Antonio is een historische plek en het culturele hart van Texas. De 18e eeuwse Spaanse koloniale missieposten zijn door de UNESCO op de wereld erfgoedlijst geplaatst, de eerste UNESCO plek in Texas. Deze 5 missieposten vertegenwoordigen de grootste collectie van Spaanse missieposten in de Verenigde Staten en eren de nagedachtenis aan de zware gevechten die hier plaatsgevonden hebben. Elk jaar in april wordt het belangrijkste evenement van San Antonio gevierd. Elf dagen lang viert de stad de historie, kunst en wereldgerechten ter ere van deze gevechten.

San Antonio feiten:
 • San Antonio is opgericht in 1718
 • San Antonio staat op plekje 7 van Amerika’s dichtst bevolkte steden
 • Er komen jaarlijks 2,5 miljoen toeristen naar San Antonio
 • De legendarische King of the Delta Blues Robert Johnson heeft in San Antonio veel geweldige liedjes opgenomen
 • Naast Spaanse invloeden heeft San Antonio ook Duitse invloeden zoals het Oktoberfest

Naast het feit dat San Antonio een historische hub is, heeft de UNESCO San Antonio Ook uitgeroepen als een creatieve stad van de gastronomie, een titel die pas een andere stad in Amerika ooit eerder heeft mogen ontvangen en geen enkele andere stad in Texas.

In San Antonio Vind je veel traditionele restaurants Met de Mexicaanse, Spaanse, Duitse of Franse keuken, maar ook andere keukens zoals de Japanse, Israelische en Italiaanse keuken worden omarmd.

San Antonio heeft een smeltkroes van culturen maar is vooral een stad met veel Spaanse en Duitse invloeden.

De stad is ook een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen. Denk hierbij aan de geweldige San Antonio Zoo of Six Flags Fiesta Texas. Wil je liever gigantische grote grotten gaan bezoeken dan zijn de Natural Bridge Caverns the place to go. Of zijn de kids helemaal dol op Lego en aquariums dan ben je bij Legoland Discovery Center and Sea Life Aquarium aan het goede adres! En ben je op zoek naar een pretpark dat toegankelijk is voor iedereen, ongeacht leeftijd, handicap of economische barrière dan is Morgan’s Wonderland jouw bestemming. Dit non-profit themapark dat in 2017 de titel park van het jaar kreeg, is het eerste themapark ter wereld dat is ontworpen voor mensen met speciale behoeften. Er zijn meer dan 25 rolstoel toegankelijke attracties.

San Antonio River Walk

Maar het hart van San Antonio is the Alamo, waar het allemaal begon. Door deze oude missiepost, die het centrum van de Texaanse onafhankelijkheidsbeweging was, wordt San Antonio ook wel the Alamo City genoemd. De missiepost ligt vlakbij de River Walk, een stadspark Aan de San Antonio River met een legio aan wandelpaden over een lengte van 15 mijl. Als je in San Antonio bent, móet je dit geweldige park bezoeken! De meest populaire manieren om dit park te bezoeken is om een tour te doen op een platbodem boot of te lopen. Of je nu loopt of vaart, je ziet gezellige terrasjes, winkeltjes, musea en entertainment. De kosten van de boottours zijn niet hoog!

Het uitgaansleven In deze Texaanse stad is bruisend. Vooral live entertainment en comedy voeren de hoofdtoon. En wil je met de voetjes van de vloer, dan kun je terecht in de dance scene. Je tenen zullen swingen op de honkytonk in de Cowboys Dancehall.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog