New York City stedentrip

Eindelijk was het weer zover, New York here we come!
Sinds mijn au pair tijd ben ik nu zeven keer in New York geweest. Maar er is altijd reden om terug te gaan, want deze stad blijft je verbazen en verwonderen! De vibe en buzz die deze stad uitstraalt is nog altijd hetzelfde. Nothing can beat this city!
Mijn week kan niet meer stuk! Ik heb mijn planning voor deze metropool helemaal uitgewerkt en off we go!

Zeker na Covid is New York erg veranderd. Zo heeft zo’n 80% van de horeca helaas hun deuren moeten sluiten. Voor heel wat mensen is er geen dagelijks leven meer mogelijk in de stad. New York is gewoonweg te duur geworden, dus zijn ze moeten uitwijken naar de suburbs. De kloof tussen rijk en arm is nóg groter geworden. Terwijl de een op straat leeft, bouwt de ander nog maar een wolkenkrabber. Het kan niet op in New York.

In deze blog pik ik er de nieuwe wolkenkrabbers die New York rijker is geworden uit. In mijn andere blogs vind je informatie over:
fietsen in New York – West Village – Arctec House – High Line – trending restaurants – rooftops – New York Public Library – Brooklyn & DUMBO – helicoptervlucht NYC

Een paar van deze wolkenkrabbers is de Edge in Hudson Yards.
De Edge vind je in Hudson Yards, aan de westzijde van New York City. Een relatief nieuw gebied dat jaren geleden vooral nog bestond uit laagbouw en oude pieren. Nu vind je hier tussen andere wolkenkrabbers de Vessel en de Edge, die een enorme aantrekkingskracht hebben op de toeristen. Hudson Yards is indrukwekkend om te zien. Alle gebouwen lijken met zilverpoets opgewreven te zijn, want ze blinken enorm. Als de zon hoog aan de hemel staat op een heldere dag, dan is een zonnebril geen overbodige luxe.

Hudson Yards
Hudson Yards
Edge

De Edge is een platform op de 101ste verdieping van deze gelijknamige wolkenkrabber.
Op de eerste verdiepingen van dit enorme complex vind je een groot winkelcentrum waar je voornamelijk de grote wereldmerken zoals Dior, Gucci, Van Cleef & Arpels, Kate Spade etcetera vindt. Als je een shopaholic bent, dan kun je je hart hier ophalen en uren ronddwalen in deze prachtige winkels en je vergapen aan de geweldig ingerichte etalages.
Op de 4e verdieping vind je een aantal geweldige restaurants die je een prachtig uitzicht bieden op o.a. de Vessel en de Shed en de achterliggende Hudson River.


Dit keer hebben wij bij restaurant Queensyard gedineerd, een prachtig ingericht restaurant.
We hebben genoten van het heerlijke eten (wat een smaaksensatie!! Het water loopt me nog in de mond…), de uitgebreide wijnkaart met overheerlijke wijnen en het mooie uitzicht op de Vessel. Een echte aanrader als je in dit gedeelte van de stad bent. Reserveer wel ruim van te voren een tafel, anders heb je echt geen plek meer. Het is een favoriet restaurant onder de New Yorkers.

Ok, nu verder over de Edge 😉
Een enorme snelle lift brengt je in no time naar de 101ste verdieping en daar valt je mond open van verwondering.
Het uitzicht dat je vanaf het platform op de stad onder je hebt is adembenemend! En Manhattan ligt letterlijk aan je voeten, want als je op het glazen gedeelte van het platform gaat staan, sta je bovenop de gebouwen onder je. Een geweldig gevoel! Het is niet al te groot, dus je moet je plekje even vinden.
Ontzettend leuk om vanaf hier je ouders of vrienden te facetimen en ze te laten meegenieten van dit geweldige uitzicht over Manhattan, Brooklyn, de Hudson River en New Jersey.

Reserveer hier je tickets voor de Edge, om een lange wachtrij te voorkomen en er zeker van te zijn dat je deze geweldige ervaring kunt beleven als je in New York bent!

Tips Edge

Mocht je je tickets hebben geboekt en het blijkt die dag erg slecht weer, ga dan persoonlijk naar Hudson Yards en laat je tickets a la minuut omboeken. Wij hadden 0 meter uitzicht op de dag dat we de tickets hadden geboekt. In een paar minuten boeken ze dit voor je om en krijg je je nieuwe tickets uitgeprint mee of aan je gemaild.

Zonsondergang is natuurlijk altijd het mooiste moment om een wolkenkrabber te bezoeken, maar tevens ook het duurste. Omdat wij onze tickets moesten omboeken en al andere dingen gepland hadden, hebben wij de Edge bezocht om 11 uur in de ochtend. Zoals je op de foto’s ziet ook een geweldig tijdstip met de zon op de juiste plek voor een adembenemend uitzicht.

Ben je een echte daredevil doe dan de city climb op de Edge. Je staat daadwerkelijk on top of New York.
Via de schuine kant van de Edge loop je verankerd naar de top van het gebouw, waar je met je voeten schuin tegen de rand aan staat en New York onder je ligt.
Vanaf het dek krijg je een enorm applaus! Geweldig om te doen!

Vessel

De Vessel is het middelpunt van Hudson Yards en heeft een prachtige architectuur! Het gebouw is het beste te beschrijven als een soort omgedraaide bijenkorf, die gemaakt is van blinkend koperkleurig materiaal. Klinkt raar, dus daarom wat foto’s hieronder 🙂
Helaas is de Vessel sinds een paar maanden voor onbepaalde tijd gesloten en kun je het gebouw alleen nog maar vanaf de grond bewonderen.
Omdat er in het jonge bestaan van de Vessel al meerdere zelfmoorden hebben plaatsgevonden, kun je dus helaas niet meer omhoog via een van de vele trappen die dit gebouw telt.
Wel kun je nog via de schuin oplopende entree naar binnen, om de Vessel van binnen te bewonderen en foto’s te maken.
Maar ook vanaf de grond blijft dit een prachtig gebouw dat je zeker gezien moet hebben tijdens je bezoek aan New York City!

Wil je meer weten over New York City, ga dan naar mijn andere blogs over deze heerlijke stad! Lees over Brooklyn & DUMBO, fietsen in New York City, One Summit Vanderbilt, geweldige restaurants en nog veel meer.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog