Oregon is magisch!

Oregon heeft het allemaal! Ruige kusten, groene valleien, woestijnen en vulkanen.

Toen ik jaren geleden met mijn gezin door Oregon reisde was deze staat nog heel onbekend bij de Nederlanders. Na ‘Wie is de Mol’ is Oregon een stuk populairder geworden, maar nog steeds reizen te weinig mensen af naar deze prachtige ongerepte staat in het noordwesten van Amerika. Gewoonweg omdat ze er te weinig van afweten en het onbekende vaak niet aantrekkelijk is. Maar Oregon IS aantrekkelijk, in mijn ogen nog aantrekkelijker dan Californië.

Ik ga een stukje onbekend Oregon voor je uitlichten waar wij enorm hebben genoten!

Willamette Valley

Willamette Valley is ten voeten uit een bestemming voor wijnliefhebbers.

Aan het einde van de laatste ijstijd, gierden zo’n 25 enorme overstromingen westwaarts door de Columbia River Gorge tussen Portland en Eugene. Overstromingen die een enorme vruchtbare grond achterlieten.
Vandaag de dag profiteert de Willamette Valley hier nog iedere dag van.
De farm-to-fork mentaliteit, een wereldklasse wijnindustrie en de mensen die hier wonen en dagelijks het goede leven leiden. Ontdek in dit verhaal wat wij hier hebben ontdekt, een plek waar land en mens samenkomt om samen het beste uit het leven te halen.
De Willamette Valley is de perfecte plek met pittoreske dorpjes, een interessante pioneer geschiedenis, een prachtige flora en fauna , een wereldse keuken en prachtige wijnen!

Vorig jaar hebben wij een heerlijke vakantie in Florida gehad. Dankzij Heidi hebben we veel mooie en ook een paar geweldige onbekende plekken bezocht.
Heidi weet de juiste adresjes te vinden om heerlijk te eten en relaxen. In Winter Park hebben we hierdoor een heel idyllisch restaurantje bezocht in een pittoresk winkelstraatje. Dit hadden we zelf nooit gevonden!

Jouke & Edwin – Liessel
Wijnhuizen

Meer dan 300 wijnhuizen maken hier overheerlijke wijnen en maken dit gedeelte van Oregon een genotsplek voor wijnliefhebbers.
In het Oregon Wine Education Center in Newberg kun je alles leren over de fascinerende relatie tussen bodem en klimaat om tot deze prachtige wijnen te komen. Proef heerlijke Riesling, die je volgens Forbes Magazine het beste bij Brooks Winery kunt drinken (en ik kan het bevestigen :-))

Bekroonde plaatsen

Maar de Willamette Valley biedt veel meer.
Bezoek in juli het Willamette Valley lavendel festival en loop door magische paarse lavendel velden die volop in bloei staan. Verblijf in de Allison Inn & Spa in Newberg, wat door Travel & Leisure Magazine uitgeroepen is tot een van ‘s werelds beste hotels en eigenaar is van restaurant Jory, een bekroond restaurant waar je de ultieme smaakbeleving krijgt. Het water loopt me nu nog in de mond….
Of ga naar Wolves & People Farmhouse Brewery om traditionele biertjes te proeven waar een experimentele draai aan gegeven is.
Bezoek het Evergreen Aviation & Space Museum in Salem waar de Spruce Goose, het grootste houten vliegtuig ter wereld te vinden is of winkel in McMinnville’s Third Street met zijn vele wijn proeverijen, geweldige restaurants en kleine boutiekjes. Dit winkelstraatje werd in 2017 als beste winkelstraat van het westen gebombardeerd en dat klopt want terwijl mijn mannetje genoot van overheerlijke wijnen, struinde ik de vele leuke boutiekjes af. Een goede combi!

Om alle kilootjes van al het eten en drinken er weer af te krijgen kun je Mary’s Peak nabij Corvallis beklimmen. Vanaf deze berg heb je mooie uitzichten over de Willamette Valley in het oosten en de oceaan in het westen. Het is de hoogtste top in de Oregon Coastal Mountain range en je geniet hier van de mooie flora en fauna die deze berg te bieden heeft.
Een andere mogelijkheid is Silver Falls State Park nabij Silverton, een klein plaatsje dat in de top 10 staat van Amerika’s hippe kleine stadjes.
In Silver Falls kun je de ‘Trail of Ten Falls’ wandelen, een wandeling van 11.5 km waar je langs, over en onder prachtige watervallen loopt van bijna 55 meter hoog.
En heb je dan weer honger gekregen (wat wij zeker hadden) ga dan eten bij de Silver Grille! Gegarandeerd dat het water in je mond loopt en je helemaal voldaan naar huis gaat!

Tulpen festival

Houd je van hele snelle auto’s, ga dan naar het World of Speed museum in Wilsonville en houd je van prachtige bloemen dan is Woodburn dé place to be. In de lente is dit de plaats waar het Wooden Shoe Tulip Festival gehouden wordt. De kleuren en velden die je dan ziet, zullen nooit meer van je netvlies verdwijnen!


Leuke dingen om te doen in en rondom Portland

Columbia River Gorge, dagtocht vanuit Portland
Willamette Valley, all-inclusieve dagtocht vanuit Portland
Hop-on Hop-off pink Trolley Portland
Multnomah Falls & Columbia River Gorge, dagtour vanuit Portland


 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog