Florida Panhandle

Als je aan Florida denkt denk je meteen aan die heerlijke zonovergoten kilometerslange zandstranden met blauwe zee, want Florida heeft maar liefst 2160 km aan stranden! Of aan de wuivende palmbomen, Disney World, het bruisende Miami, de woeste Everglades of de pittoreske Keys.

Florida Panhandle
Florida kust

Maar Florida heeft nog een prachtig stuk, wat vaak vergeten wordt, de Florida Panhandle.
Dit gedeelte van Florida strekt zich ver uit tot zo’n 2/3 deel onder Alabama.
Ook dit prachtige gedeelte van deze meestal zonovergoten staat was een onderdeel van de Amerika rondreis die ik met mijn gezin deze zomer heb gemaakt.

En wat een ongelofelijke fijne en mooie dagen hebben we hier gehad!

De Florida Panhandle heeft dé witste stranden die ik ooit gezien heb, nog witter dan Curaçao of Hawaii. Het zand is zó wit en zó fijn dat het geluid maakt onder je voeten! En je kunt er geweldige zandsculpturen mee kunt bouwen, je kunt er zelfs les in krijgen om zo een dagje strand te mengen met creativiteit.

Kijk maar eens naar deze link: http://sandodyssey.com/index.html

Florida Dune Lakes

Maar witte zandstranden is niet alles wat de Florida Panhandle te bieden heeft, het heeft nog een ander natuurfenomeen, de Dune Lakes.
Deze komen slechts op enkele plekken op onze aarde voor en hebben een van de meest unieke ecosystemen in de wereld. Zij kunnen namelijk van vers zoet water, naar zout water veranderen en weer terug naar zoet water. In het westelijke gedeelte van de Panhandle vind je 15 van deze unieke duinmeren. Allemaal in een prachtige setting met witte duinen rondom of op de achtergrond en idyllische huizen verspreid over het landschap. De duinmeren lenen zich perfect voor de meest prachtige vakantiekiekjes.

Florida Panhandle
Florida Panhandle

Maar ook de pittoreske dorpjes en stadjes van de Panhandle laten je volop genieten. Stadjes zoals Rosemary, dat is verkozen tot een van Amerika’s meest romantische kleine stadjes. Het heeft een heerlijk relaxte vibe met intieme restaurants, eclectische gallerijtjes en lokale boutiekjes.
Of Seagrove met haar ontspannen maar luxueuze sfeer. Buiten de State Parks aan de route 30A heeft dit kleine stadje de mooiste stranden.

En dan heb ik het nog niet gehad over Seaside. Dit stadje met haar pastelkleurige huizen met witte hekjes eromheen en haar straatjes belegt met straatkeien geeft je meteen een welkom en warm gevoel. Bij de foodtrucks aan de hoofdweg kun je overheerlijk lunchen, de lokale boutiekjes bieden je genoeg om urenlang op je gemakkie rond te snuffelen en het prachtige witte zandstrand aan het warme water van de Golf van Mexico ligt op een steenworp afstand. Wat wil je nog meer!
‘s Avonds kun je terecht in een van de toprestaurants die deze dorpjes je te bieden hebben.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog