When I was walking in Memphis

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn gezin deze swingende stad in de staat Tennessee bezocht. De stad waar de Rock ‘n Roll is geboren, waar de jonge Elvis Aaron Presley uit Tupelo de legendarische Sun Studios binnen liep en het liedje wat hij speciaal voor zijn moeder had geschreven graag wilde laten opnemen door Sam Philips. Een opname die grote gevolgen had voor de wereldwijde muziekindustrie!
Memphis is in alle opzichten een swingende stad! Niet alleen door de vele bandjes die er in werkelijk elk cafe en elke bar die je ziet optreden, maar ook door het straatbeeld, de neonlichten, de architectuur en de mensen. When I was walking in Memphis….

Buzzling Beale Street

Beale Street is dé bekendste en meest levendige straat van Memphis.
Hier zijn alle bekende rock&roll en blues muzikanten hun carriere begonnen, dus een openluchtmuseum op zich. BB King, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, allemaal zijn ze hier als jonge broekies met een gitaar in de hand (of als piano acrobaat) een bar binnengelopen met de hoop door te breken en iets te betekenen in de muziekbranche en een dikke vette punt te zetten in de muziekgeschiedenis.
Beale Street’s geschiedenis gaat terug tot begin 1900, toen enkele Afro-Amerikaanse ondernemers hier clubs, restaurants en bars openden. Het bleek een zeer goede investering want het leidde tot de eerste Afro-Amerikaanse miljonair van het zuiden van de Verenigde Staten.

 • When I was walking in Memphis Tennessee heiditravelsusa.nl
 • When I was walking in Memphis Tennessee heiditravelsusa.nl
 • When I was walking in Memphis heiditravelsusa.nl
 • When I was walking in Memphis Tennessee heiditravelsusa.nl

Je vindt hier ook het gezellige Silky ‘O Sullivan’s, een gezellige bar met dagelijks live muziek en de beroemde ‘diver’. Dit is een 3.8 liter gele emmer gevuld met een heftig drankje dat bestaat uit bier, rum, grenadine en een geheim ingrediënt waarvan alleen Silky de inhoud weet…. dus voorzichtig ermee 🙂
Drink de Diver alleen als je met een groept bent, want je gaat geheid de rest van de avond niet meer meemaken ;-). Wij hebben het bij een eenvoudiger drankje gehouden 🙂
Beale Street zit vol met bars vol geweldige verhalen en historie, platenzaken waar achter elke plaat een eigen verhaal zit en neon signs die de straat ‘s avonds oplichten tot een klein Las Vegas.
Elke woensdagavond vindt hier Bike Night plaats. Honderden motoren verzamelen zich dan in Beale Street. Van jong tot oud, van Harley tot Honda. Geweldig om te zien!

De machtige Mississippi

Maar Memphis heeft meer te bieden dan Beale Street, denk aan de veel besproken Mississippi rivier, ook wel de vader der wateren genoemd, die de stad letterlijk scheidt van buurstaat Arkansas.
De Mississippi bied je een scala aan activiteiten.
Bijvoorbeeld de Harahan brug die vele auto’s en treinen van de ene kant naar de andere kant van de machtige rivier bracht, is sinds een aantal jaren uitgebreid met een voet- en fietspad en is met zijn 1 mijl lang, de langste voetbrug over de Mississippi, de Big River Crossing. Je wandelt of fietst van downtown Memphis naar West-Memphis in Arkansas. Vanuit hier heb je prachtige uitzichten over de Mississippi en downtown Memphis.
Of boek een rondvaart met een klassieke rivierboot. De kapitein vertelt je in 1,5 uur interessante verhalen over deze machtige rivier en Memphis.


Memphis met kinderen

Reis je met kinderen naar Memphis dan zullen zij hun ogen uitkijken bij Bass Pro Shops, een glimmende piramide die aan de rand van de Mississippi staat. Het lijkt bijna alsof je een sprookjesbos inloopt, maar in werkelijkheid loop je binnen bij de grootste sportzaak van Amerika. Je kunt er zelfs overnachten in een heuse lodge. De lift neemt je mee naar het puntje van de piramide waar je een geweldig uitzicht hebt over downtown Memphis en de Mississippi rivier. Entree is gratis, voor de lift betaal je. Onze dochter keek haar ogen uit. Bovenin de piramide hebben we lekker een drankje gedronken en van het uitzicht genoten op de twee buiten platforms.

Afkoelen…

Bezoek je Memphis op een hete zomerdag dan kunnen je kids zich heerlijk uitleven bij Mud Island River Park. Om precies te zijn in het centrum van het River Park, de Riverwalk genaamd. Hier vind je een op schaal gemaakte replica van de Lower Mississippi van Illinois tot New Orleans. De kinderen kunnen heerlijk spetteren en spatteren door 6 staten heen. De Riverwalk eindigt bij een mega zwembad dat de Golf van Mexico voorstelt. Je kids zullen de dag van hun leven hebben en het mooie is, het kost je helemaal niets!
Ook vanuit hier heb je prachtige uitzichten over Memphis.

Graceland

Maar natuurlijk mag je Memphis niet verlaten zonder een bezoek aan Graceland, het huis van de King, Elvis Presley. Elvis en Memphis zijn voor eeuwig met elkaar verbonden. Wij vonden het geweldig om een kijkje in het leven van Elvis te nemen. When he was walking in Memphis….

Een tour kun je ter plaatste boeken en neemt je mee door het leven van deze legendarische zanger. Je loopt door de benedenverdieping van Graceland. Met een iPad en koptelefoon loop je door Elvis zijn leven, de Jungle Room, zijn fitness en squash ruimte, de slaapkamer van zijn geliefde oma, de keuken, alles is nog zoals het was in de originele staat. De bovenverdieping wordt nog altijd gebruikt door zijn dochter Lisa-Marie als ze in Memphis is. Verder zie je de tuin, zijn kantoor, het zwembad en het familiegraf. Als je er voor 8:00 uur ‘s ochtends bent, mag je zijn graf gratis bezoeken.

Elvis en zijn liefde voor….

Aan de overkant van het landgoed Graceland kun je Elvis zijn auto collectie bewonderen, zijn gouden platen en de archieven. Vergeet niet om een stift mee te nemen en nog ergens een leeg plekje te vinden op de muur rondom het huis, om je naam erop te schrijven. Onze dochter heeft onze namen mooi opgeschreven op een klein leeg plekje, waar we wel een half uur voor hebben moeten zoeken 😉 dus neem de tijd!

Wil jij Graceland bezoeken en meer te weten komen over het bewogen leven van The King of Rock & Roll, dan kun je je tickets hier boeken: Tickets Elvis Experience Tour.
Je hebt toegang tot Graceland, het automuseum van Elvis, zijn kleding, zijn gouden platen, het Elvis Museum en zijn 2 private jets waaronder de Lisa Marie. Je krijgt de tickets meteen op je telefoon. De tickets zijn tot 24 uur voor je bezoekdatum te annuleren of wijzigen.

Tours

Tickets Elvis VIP Entourage Tour
Met deze tickets word je als een VIP behandeld en krijg je een snelle toegang tot en een individuele tour door Graceland. Je bezoekt het Presley Motors Automobile Museum met de one and only Pink Cadillac, de 2 private jets van Elvis, het entertainer career museum en veel extra’s. Je kunt dit ticket niet annuleren of wijzigen en je krijgt de tickets op je telefoon.

Voor beide tours kun je betaald parkeren op het grote parkeerterrein naast de Elvis Exhibits.
3717 Elvis Presley Blvd., Memphis

Nadat je Graceland hebt bezocht kun je doorrijden naar de Sun Studios, waar legendes als Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en Roy Orbison hun liedjes hebben laten vereeuwigen. Maar ook U2 heeft hier een paar jaar geleden nog een album opgenomen. Hierdoor werd er in de Sun Studios nieuw leven geblazen en ging deze open voor het publiek. We mogen U2 dus dankbaar zijn 🙂
Kaartjes voor de tour kun je alleen ter plekke kopen (ben er op tijd, want anders loop je de kans dat de tours volgeboekt zijn). Ontzettend enthousiaste medewerkers nemen je als een wandelende encyclopedie mee door een stuk muziekhistorie. Een geweldige tour om mee te maken! Parkeren kan gratis achter de Sun Studios.

Andere geweldige musea om te bezoeken in Memphis zijn:
Stax Museum of American Soul Music
Memphis Rock ‘n’ Soul Museum
Memphis Music Hall of Fame

When I was walking in Memphis…. I was walking with….


 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog