Roadtrip USA!

Een roadtrip door de Verenigde Staten is een super gaaf avontuur! Een geweldige roadtrip blijft je altijd bij!
De meeste toeristen huren een auto of camper om de vrijheid te hebben te gaan en staan waar ze willen, flexibel te zijn en ongebonden. Deze flexibiliteit en ongebondenheid maakt je reis heerlijk relaxt, want jij bepaalt wat er die dag gebeurt!
Maar maak het jezelf niet te gemakkelijk door alleen maar op de snelweg te blijven. Ze brengen je snel van A naar B, maar je mist veel mooie dingen.

Backroads

Pak liever de ‘backroads’ die je langs bezienswaardigheden leiden die je anders nooit gezien zou hebben. Ik weet deze plekjes te vinden door jarenlange reiservaring in Amerika. Ik kan je langs de prachtigste bergtoppen leiden, naar dat stille spookstadje brengen, waar je je terug in de tijd waant of naar een rodeo waar de cowboys en cowgirls nog echt bestaan.

Tips voor een nog leukere en relaxte roadtrip
 • Rijd voorzichtig! Dit geldt natuurlijk overal ter wereld, maar in Amerika zijn de state troopers en highway patrol gewiekst. Ze staan op de raarste plekken en zijn vaak goed verstopt. Vooral te hard rijden kan je een flinke boete opleveren. Houd je daarom aan de snelheid. Deze ligt tegenwoordig steeds meer gelijk aan de snelheden in Nederland. Elke staat heeft zijn eigen verkeersregels, dus elke staat heeft ook zijn eigen boetes, dus zorg dat je bekend met met de verkeersregels. Op de site van USA.gov kun je alles over deze regels lezen. In ieder geval heb je altijd een geldig rijbewijs nodig. Iedereen die de huurauto of camper bestuurt moet zijn/haar rijbewijs dus kunnen tonen. In sommige staten wordt om een international drivers licence. Op de USA.gov site kun je checken in welke staten dit nodig is. Echter een internationaal rijbewijs kost bij de ANWB 18,95 voor niet-leden en €17,95 voor leden. Voor de kosten hoef je het dus niet te laten en heb je het bij je, dan kan niemand je roadtrip verknallen.
 • Tank benzine bij een goedkoper tankstatation. Deze kun je vinden via gasbuddy.com (onder de Roadtrip Amerika tips vind je hier meer informatie over). Op deze manier vind je altijd het goedkoopste tankstation in de buurt waar jij je op dat moment bevindt. Beninze is nog steeds goedkoop is Amerika, maar rijd je met een camper, dan kun je op het einde van je roadtrip flink wat dollars hebben uitgespaard. De app van GasBuddy is in een handomdraai op je telefoon te downloaden en off you go!
 • Maak een playlist op Spotify, cruisen over de highways en backroads maakt een roadtrip helemaal compleet met de juiste muziek. En daar is Spotify het helemaal mee eens, want zij hebben een heerlijke playlist samengesteld met heerlijke ‘roadtrip muziek’. Download deze playlist thuis op je telefoon en met een USB kabeltje kun je deze in de auto of camper offline beluisteren. Vergeet dus niet om je USB kabel mee te nemen!
 • Is je telefoon niet gelocked dan kun je een lokale SIM-kaart kopen om de kosten lager te houden. Natuurlijk heb je apps als WhatsApp en Messenger of Skype om je familie en vrienden in Nederland te bereiken, maar dan moet je natuurlijk wel wifi hebben of je data roaming aanzetten en dat laatste kan flink in de kosten lopen.
 • Maar daar komt Wifi Map in beeld. Een gratis app die je op je telefoon kun downloaden. Deze app zet alle wifi hotspots in de buurt waar jij je bevindt op een rijtje en zet deze voor je in een overzichtelijk kaartje. Op deze manier hoef je zelf niet op zoek naar een plek waar je wifi hebt. Het enige wat je hoeft te doen is je lokatievoorzieningen op je telefoon aan te zette, zodat de app weet waar je je bevindt. De app geeft aan of er een password vereist wordt, of de wifi gratis of betaald is en je kunt er commentaar op geven, bijvoorbeeld als de wifi belabberd is of je juist een geweldig bereik hebt.. Ook kun je zelf een nog onbekend wifipunt aanmelden.Erg handig dus. Het enige minpunt van Wifi Map is dat de app beter werkt als je je internetbundel aan hebt staan. En als je het kaartje verschuift om wifi netwerken wat verder weg te kunnen zien, kan het kaartje even haperen. Even refreshen en het is opgelost, maar het kan even onhandig zijn. Heb je je wifi hotspot gevonden dan kun je natuurlijk je dataroaming weer uitzetten en kun je verder internetten bij je nieuwe hotspot. En waarschijnlijk nog onder het genot van een lekker hapje of drankje ook nog 🙂
 • Koop een goede thermosfles. Als je op sommige dagen vroeg uit de veren moet om bijvoorbeeld een mooi National Park te gaan bezoeken, dan is het fijn als je toch je heerlijke koffietje bij hebt. Mijn vriend zegt altijd tijdens onze roadtrips dat zijn eerste kop koffie het mooiste begin van de dag is, dus daar vertrouw ik op 🙂 Vaak staat er op je hotelkamer een koffieapparaat of kun je koffie tappen bij het ontbijt. Ben je met de camper dan brouw je natuurlijk lekker je eigen koffie.
 • Een GPS bij je auto of camper huren is prijzig. Dus zorg dat je Google Maps op je telefoon hebt staan. Google Maps is altijd up to date, weet waar het druk is op de weg, dus weet je ook hoe laat je ongeveer op je eindbestemming zult aankomen. Stel voordat je vertrekt je route in, dan kun je deze offline gebruiken. Je kunt natuurlijk ook altijd lekker ouderwets met een wegenkaart werken. Heeft ook wel wat 😉 Je kunt natuurlijk ook altijd een GPS kopen. Dit is nog altijd voordeliger dan huren. Let er wel op dat je als je terugkomt uit Amerika de GPS wel moet updaten met Nederlandse of Europese kaarten.
 • Is er wat te snacken? Het is altijd lekker om onderweg iets te knabbelen te hebben, hartig of zoet, maakt niet uit. Zorg dat je altijd wat snacks in de auto hebt liggen en je niet keer op keer hoeft te stoppen bij een tankstation om iets te gaan kopen. De kinderen zullen zit zeker waarderen 🙂 En heb je dan die lekkere snacks in de auto, vergeet dan niet om een plastic zak als vuilniszak voorin de auto te hebben, want iets uit je raam gooien kan je in Amerika boetes opleveren van $500,- en zelfs hoger.
 • Last but not least, download de apps die in de bovengenoemde tips genoemd zijn thuis al, zodat je er bekend mee kunt worden en je ze handig kunt gebruiken tijdens je roadtrip door het mooie Amerika!
roadtrip Amerika rondreis Amerika

Take me home,
country roads….

Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!

Geert – Valkenswaard

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog