Camperreis of autoreis door Amerika?

Wat is de beste manier om door Amerika te reizen? Met de auto of de camper? Dat is een vraag die ik al vaak heb gekregen.
Beide opties zijn prima, maar zelf geef ik toch de voorkeur aan een camper roadtrip.

Geniet van de vrijheid en onafhankelijkheid die je met een camper hebt. Reis in je eigen ‘huis’ door dit prachtige land. Je hoeft niet uit een koffer te leven of je koffers dagelijks uit je auto een hotel binnen te sleuren en je hebt alles binnen handbereik.

Campers zijn in Amerika heel anders dan in Europa. Je hebt veel meer opties en luxe. Neem bijvoorbeeld de slide-outs op een camper. Dit zijn uitschuifbare wanden die je camper ineens een heel stuk groter maken. Op de weg lekker compact, op de camping lekker veel ruimte.

En wat dacht je van een buitenkeuken?! Heerlijk kokkerellen op de camping of op een prachtige plek als je aan het rondtouren bent. Wij stonden on top of the world boven de wolken in Big Sur hotdogs te bakken voor onze lunch. Of aan Crescent Lake, uitkijkend over het heldere turquoise water met de bergen op de achtergrond wentelteefjes te bakken. Mooier kan het toch niet!

Met een camper heb je altijd alles bij de hand en je kunt er praktisch overal mee komen. Natuurlijk niet over de kleinere onverharde wegen in bijvoorbeeld Yoshua Tree National Park of Death Valley, maar daar mag je officieel met je huurauto ook niet komen, anders ben je niet verzekerd.
Alle prachtige toeristische highways en byways zijn toegankelijk met je camper. Wij hebben al veel prachtige routes gereden met onze gehuurde campers door menig National Park, State Park en over prachtige kustwegen.

Een klein nadeel kan zijn dat je je camper altijd weer moet opbreken als je iets in de buurt wilt gaan bezoeken, maar dan heb je altijd de kleinere autoverhuurbedrijfjes waar je voor een klein bedrag een dag een auto kunt huren.

heiditravelsusa.nl camperreis Amerika rondreis USA

Met een camper ben je dichter bij de overweldigende natuur die Amerika biedt, krijg je gemakkelijker contact met de locals op de campings en kom je op plekken waar je ‘s nachts ontelbare sterren aan de hemel ziet fonkelen.

Wil jij ook een onvergetelijke camperreis door Amerika maken? Ik kan dit helemaal voor je uitzoeken en je al het werk uit handen nemen. Welke campgrounds zijn het beste beoordeeld, mooiste gelegen en leukste voor kinderen? Waar moet je op letten als je een camper huurt? Wat neem je zelf mee als je een camper huurt? Hoe werkt het reserveren in National Parks? Welke verzekeringen moet ik wel en niet afsluiten? Allemaal vragen waarop ik je uit eigen ervaring antwoord op kan geven. Je krijgt checklists op je persoonlijke inlogpagina, zodat je niets vergeet in te pakken etc.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer info?
Mail naar info@heiditravelsusa.nl of
bel 06-51 61 88 46

Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi.
In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!

Christine – Aalst

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog