Denver Colorado Beer Trail

Dat craft beer steeds populairder wordt, dat weten we allemaal. De kleine brouwerijtjes schieten als paddestoelen uit de grond. Bier met cocos en chocolade of watermeloen, IPA’s met de naam Elvis’ Juice, je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat.

In the mile high city Denver in de staat Colorado hebben ze daarom een heuse Beer Trail om de bezoekers van deze relaxte stad het heerlijke gerstenat op hun manier kennis te laten maken met allerlei verschillende craft beers. Denver heeft zich in de laatste jaren ontpopt tot een waar bier mekka!

Denver en bier hebben samen een lange historie welke helemaal terug gaat naar de oprichting van de stad in 1859.
De mijnwerkers en de pioneers die naar deze nieuwe stad trokken nadat er goud in de omgeving van de stad was gevonden, waren dorstige rakkers, waardoor Denver’s downtown dé plek werd voor vele bars en saloons.
Maar de bierhistorie van Denver werd pas echt van monumentale proportie toen een jonge Duitse immigrant genaamd Adolph Coors de Coors Brewery opzette in 1873 in het plaatsje Golden. Zijn bier werd gebrouwen met vers bergwater uit de Rocky Mountains en werd de favoriet van de lokale bevolking.
Tot de op dag van vandaag wordt er in Denver meer bier gebrouwen dan in elke andere stad in de Verenigde Staten.

Denver Colorado Beer Trail

Denver’s Beer Trail bestaat uit 5 verschillende delen, downtown, RiNo, Five Points & East River, Highlands, South Denver en Near Denver.
In deze beer trails kun je kennis maken met meerdere van de meer dan 100 brouwerijtjes en proeflokalen in en rondom de stad.

En zit je dan eenmaal op een comfortabele barkruk in Denver om deze heerlijke brouwsels te proeven, dan moet de bierkaart natuurlijk ook te begrijpen zijn. Laat me je daarom even de ‘bier terminologie’ aan je uitleggen, zodat je kunt genieten van Denver’s lokale bieren!

 • ABV – Alcohol by volume
  Hoe hoger het ABV is, des te sterker het bier is. Het percentage start meestal bij 4% en kan oplopen tot 10%
 • IBU – International bitterness units
  Als het IBU gehalte in het bier hoog is, dan is het bier bitter.
 • IPA – India Pale Ale
  Het klinkt wellicht exotisch, maar IPA’s zijn zeer gangbaar in Denver. Ze zitten boordevol hop. Je hebt verschillende IPA’s, American style, English style, imperial met extra malt en hop en regionale IPA’s. En het is het meer dan waard om deze stijlen geproefd te hebben.
 • Ale
  Dit zijn bieren gefermenteerd op warmere temperaturen met gist van topkwaliteit. Ales hebben vaak complexe bloemen of fruit smaken.
 • Cask-conditioned
  Deze complexe en troebele bieren ondergaan een tweede fermentatie in een afgesloten vat. Ze worden ook vaak ‘levende Ales’ genoemd, omdat ze ongefilterd zijn en nog levende gist bevatten als ze worden geschonken.
 • Session
  Als je een biertje zoekt dat je gemakkelijk de hele dag kunt drinken, dan zit je goed met een Session bier. Het zijn lichte biertjes met een laag alcohol percentage, vaak onder de 5%.

Bier Tours

Wil je het beste halen uit de Denver Beer Trail, dan kun je het beste een van de brouwerij tours boeken. Op deze manier beleef je de ultieme lokale bier ervaring.
Er zijn een hoop aanbieders in de stad, maar ik heb er de beste en leukste voor je uitgehaald.

Drink RiNo
Het River North Art District (RiNo) is getransformeerd van een industrieel landschap naar een van de hipste plekken in Denver. Met 15 brouwerijen, wijnhuizen en distilleerderijen in een omtrek van 1 mijl is RiNo het epische centrum van de craft bieren. Met deze tour rijd je onder begeleiding van een gids met een elektrische aangedreven Tuk Tuk in 2,5 uur langs 3 verschillende brouwerijen van jouw keuze en onderweg zie je de prachtige kunstwerken die deze wijk je te bieden heeft. Een geweldige ervaring!

Denver Microbrew Tour
Een 2,5 uur durende tour waarmee je onder begeleiding van een ervaren gids de originele biertour door historisch Lower Downtown en Ballpark loopt. Met deze tour kun je ook naar het RiNo district. Welke tour je ook neemt, je proeft altijd minimaal 10 overheerlijke bieren!

Mile High Bike Tours
Maar je kunt natuurlijk ook zelf in actie komen en een biertour door de stad op de fiets maken. Tijdens deze 3 uur durende tour mix je sightseeing met smaken, je fietst langs prachtige graffiti kunstwerken, historische gebouwen en andere plekken die je in Denver gezien moet hebben en proeft verschillende heerlijke biertjes in een proeflokaal.

Denver Beer trail

Bierevenementen

Denver heeft ook geweldige bier evenementen die je als echte bier liefhebber een keer meegemaakt moet hebben!

Great American Beer Festival
Al 30 jaar lang wordt dit populaire 3-daagse bierfestijn begin oktober in Denver georganiseerd. Het is het grootste bier evenement van Amerika waar de grootste collectie Amerikaanse bieren wordt samengebracht in een publieke bierproeverij.

Chef & Brew Festival
Dit populaire festival wordt elke jaar in augustus georganiseerd en brengt top chefs uit Colorado en lokale Denver bierbrouwerijen samen om een memorabel culinair evenement neer te zetten.


TIP: Natuurlijk is een strategisch gelegen hotel ook erg belangrijk na een dagje bier proeven! Voor de leukste hotels van de Denver Beer Trail moet je bij heiditravelsusa zijn!


Naast heerlijke bieren proeven zijn er natuurlijk ook nog tal van andere leuke dingen te doen in Denver!

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog