Even voorstellen… De zuidelijke staten van de USA

Samen met mijn gezin ben ik de afgelopen weken met een travel trailer en pick up truck door de zuidelijke staten van de USA gereisd.

Met de herinneringen vers in mijn geheugen schrijf ik deze blog.
Een heerlijke reis vol southern hospitality, cajun eten, de gullah cultuur, blues en rock&roll.

Savannah Georgia heiditravelsusa.nl

De zuidelijke staten van Amerika staan niet heel snel op het programma voor menig Amerika reis. Meestal zijn het de staten in het westen die druk bezocht worden. Maar de staten en steden die wij tijdens onze reis bezocht hebben doen zeker niet onder voor de westelijke staten.
Natuurlijk is het bijna appels met peren vergelijken, zoals je Oostenrijk met België zou kunnen vergelijken, maar wil je wat anders dan met 1000 toeristen tegelijk de Old Faithful water zien op spugen (en begrijp me niet verkeerd, dit is werkelijk prachtig, echter je denkt bijna dat je in Disneyland zit) denk dan eens aan deze staten.


Charleston
Tijdens onze reis ben ik verliefd geworden op één stad in het bijzonder, Charleston!
Deze stad heeft een geweldige vibe en een bijzondere relaxte sfeer!

De restaurants van bekende topchefs zijn op twee handen niet te tellen, maar ook de restaurants die niet toebehoren aan topchefs hebben een geweldige menukaart met daarnaast een top wijnkaart. Het water loopt me alweer in de mond als ik er aan terug denk….

Alle huizen die je in Charleston ziet wil je op de foto zetten, zo idyllisch en pittoresk zijn ze. De pastelkleuren, de luiken aan de oude ramen, de prachtige bloembakken onder deze oude ramen, alsof je door een sprookjesstadje loopt. De straten zijn belegd met kinderkopjes en langs elke voordeur branden gaslampjes, die ‘s avonds een nog magischere sfeer geven aan de stad.


Live oak trees en slavernij
En dan heb ik het nog niet gehad over de prachtige sprookjesachtige eikenbomen, die in alle bochten groeien met hun immense takken en volhangen met spanish moss. Of de eindeloze stranden met hun mooie beige witte zand en prachtige zonsondergangen.
De plantations waarachter verschrikkelijke verhalen schuilen over slavernij, maar ook de mooie verhalen vertellen van de gullah cultuur die door de Afrikaanse slaven is ontstaan.


Memphis
Maar ook Memphis is een geweldige stad.
In deze stad is de rock&roll geboren en liep Elvis de nu beroemde Sun Studios in om zijn eerste lied op tape op te laten nemen. We weten allemaal hoe dit is afgelopen 😉

BB King en Jerry Lee Lewis die hier avond aan avond optraden in een van de vele cafe’s. Een bruisende stad vol muziek. Alles staat in het teken van rock&roll en blues in Beale Street. Je kunt hier je hart ophalen als je een muziekliefhebber bent, maar ook als je dat niet bent is er genoeg te beleven.


BBQ
Memphis is namelijk dé stad van de bbq! Wil je hier uit eten gaan, dan móet je dus bij een
bbq joint gaan eten. De heerlijke spareribs die zo van het bot vallen, de briskett, de bbq spagetti, werkelijk alles is overheerlijk!
Memphis staat ook bekend om zijn craft bieren. Door de hele stad vind je brouwerijtjes met proeflokalen, waar je kunt genieten van bijzondere lokale en nationale speciaal bieren.

Ik kan nog wel 20 pagina’s volschrijven over onze reis en alle bijzondere dingen die we hebben gezien en gedaan, maar dat zou wellicht te veel leeswerk opleveren.


1 Reactie

 • Kim
  Posted 16 augustus 2019 03:39 0Likes

  Heidi, Ik heb zeer genoten van je beschrijving ven de zuidelijke staten van de VS. Ze komen echt tot leven!

Reacties zijn uitgeschakeld.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog