Let’s talk Texas

De staat Texas, in het zuiden van de Verenigde Staten, is als vakantiebestemming lang een ondergeschoven kindje geweest, maar daar gaat deze Lone Star State nu een dikke punt achter zetten! Welcome to Texas!

Texas is na Alaska met zijn imposante 695.660 vierkante kilometer de grootste staat van de Verenigde Staten. Met meer dan 29 miljoen inwoners is het de 2e staat in bevolking na Californië. En om je een goed idee te geven van de grootte van Texas….. check de onderstaande foto!

In elk van de 7 regio’s van Texas kun je je hart ophalen aan aktiviteiten en bezienswaardigheden. Je kunt hier werkelijk maanden rondreizen en nooit verveeld raken, er is altijd wat moois te zien of leuks te beleven.
Texas is een diverse staat met een prachtige ruige natuur en een verrassende cultuur.

Buiten de grote steden zoals Dallas en Houston, waar je letterlijk kunt shoppen tot je omvalt of Austin, ook wel de Live Music Capitol of the World genoemd, vind je prachtige kleine dorpjes zoals Boerne, Dripping Springs, Granbury, Bandera of Marble Falls.

Texas Big Bend National Park

Je kunt historische bezienswaardigheden zoals de Mission Trail in San Antonio bezoeken, overnachten in een cowboy dude ranch of gewoon je rugzak volgooien en gaan hiken in de wildernis van Big Bend National Park.
Elke regio heeft zijn eigen charme. Van de met cypressen omlijnde baaien in het oosten tot de diepe kloven in het noordwesten of in de subtropische habitat van de Lower Rio Grande Valley, waar je als vogelliefhebber je hart kunt ophalen.

Wat de meeste mensen niet in de gaten hebben is dat het zuiden van Texas aan de Golf van Mexico grenst en 644 km aan witte stranden voor je in de aanbieding heeft. Een kustlijn met plaatsen als Galveston en Rockport die je dagen zullen vullen met ritjes in achtbanen, een rijke historie met prachtige architectuur en lunchen of dineren in geweldige restaurants of Corpus Christi met haar aquarium, heerlijke stranden waar je naast zwemmen ook voldoende watersporten kunt beoefenen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de poedersuiker witte zandstranden van de eilanden die voor de kust liggen.
En de mensen die je in Texas zult ontmoeten zijn de aardigste die je ooit hebt ontmoet!

Texas stranden
Leuke dingen om te doen in San Antonio

Hop-on Hop-off bus San Antonio
San Antonio Explorer Pass
Sea World San Antonio
LEGO land San Antonio
Buckhorn Saloon & Texas Ranger Museum


Leuke dingen om te doen in Dallas

Sealife Grapevine
Medieval Times Texas

Leuke dingen om te doen in Houston

Space Center Houston
Natuurhistorisch Museum Houston


 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog