Oregon is on my mind

Zo, daar ben ik weer met een nieuwe blog, Oregon is on my mind. Corona heeft me even op een laag pitje gezet.

Ik ben me ervan bewust dat deze onzekere tijden veel aspecten van ons onbezorgde leventje, dat we voor Corona hadden, op allerlei manieren limiteren. We moeten wennen aan afstand houden, niet meer zomaar knuffelen of elkaar de hand schudden en wennen aan het feit dat op reis gaan niet meer zo onbezorgd is als het was. Je moet nu bewust zijn van alles en iedereen om je heen en eerst nadenken over de consequenties voordat je op reis gaat.

Elk jaar dat we naar Amerika gingen, was ik maanden van te voren al aan het plannen. Campgrounds boeken, leuke activiteiten plannen, lekkere restaurantjes zoeken… Met onze trailer en pick up truck lekker vrijheid en blijheid tegemoet.
Ik heb het dit jaar zooooo ontzettend gemist! Ik denk dat ik daardoor ook even de inspiratie om blogs te schrijven kwijt was. Maar ik geloof dat het, nu nog meer dan anders, belangrijk is om jullie te inspireren met mijn blogs en dat deze je inspireren om je volgende avontuur naar Amerika alvast in je hoofd tot leven te brengen. Voor het geval we weer onbezorgd mogen gaan reizen….

Ik wil deze blog een stukje aan Oregon wijden.
Ik denk dat ik met zekerheid kan zeggen dat Oregon mijn favoriete staat is. Je hebt er alles! Een prachtige ruige kustlijn, woestijn, prachtige magische vulkanen, de Columbia river gorge, prachtige canyons, pittoreske dorpjes, Portland (een heeeeerlijke stad), een van de grootste zandduinen in de USA en nog veel meer.


Columbia River Gorge

Alleen de Columbia River Gorge kan je al dagen zoet houden met haar mooie bezienswaardigheden. Deze magische kloof ligt in het uiterste noorden van deze staat en is tevens de grens is tussen de staten Oregon en Washington.
Deze mijlenlange en brede kloof is duizenden jaren geleden gevormd door gletsjers en sindsdien stroomt de krachtige Columbia rivier er doorheen. Ik wil je er in gedachten even mee naartoe nemen. Even wegdromen blijft leuk en in deze tijd ook fijn!

Beacon Rock


Langs de Gorge heb je prachtige State Parks zoals Beacon Rock, een mega hoge rots die statig in het landschap prijkt.
Je kunt Beacon Rock beklimmen met als beloning voor al je inspanning, een prachtig overzicht over de machtige Columbia River Gorge. Met nat en vochtig weer moet je oppassen, want je beklimt de rots over smalle paadjes. Gelukkig heb je altijd een stalen lijn om je aan vast te houden.
Deze rots ligt aan de noordzijde van de gorge in de staat Washington.

Bonville Dam & Lock

De Bonneville Dam is een imposante stuwdam die in de jaren 30 gebouwd is om de krachtige Colorado rivier te bedwingen en hieruit elektriciteit op te wekken. Prachtig en heel interessant om deze sluis en dam te bezoeken.
Je kunt er een tour doen die je interessante informatie over het verleden en heden van de dam geeft. Je ziet hoe duizenden grote zalmen gebruik maken van de “trappen” in de dam. Op deze manier wordt de voortplanting en de gezondheid van de zalm gegarandeerd. Prachtig om te zien! Ook voor kinderen heel interessant en leuk om te zien. Onze dochter stond met haar neus tegen de raam geplakt om de ‘visjes’ (= meters grote zalmen) te zien. Vlak voor haar neus ploeterden ze tegen de sterke stroming op.

jonge zalm in de Bonville Lock

Langs de kloof aan de Oregon zijde loopt naast de nieuwe highway, de oude highway (deels nog aangegeven als US route 30). Deze móet je echt rijden!!
De Historic Columbia River Highway is zo’n kleine 120 km lang en voert je langs de meest prachtige plekken. Watervallen, state parks, prachtige uitkijkpunten en door bijna magische bossen.
Multnomah Falls is de meest bekende waterval aan deze route. Een prachtige mega hoge waterval die uit 2 delen bestaat. Het bovenste gedeelte van de waterval stort zo’n 165 meter de diepte in. Vanaf een stenen loopbrug kun je de waterval mooi bekijken. De highway voert je langs talloze andere watervallen, maar dit is de bekendste. Deze waterval trekt per jaar zo’n 2 miljoen bezoekers!


Oneonta Gorge

Oneonta Gorge is nog zo’n trekpleister bij veelal Amerikaanse toeristen. Deze zeer smalle mossige kloof is geweldig om te hiken. Maar je moet niet bang zijn voor klimmen en klauteren. Voor hele kleine kinderen is de kloof niet te lopen, omdat je aan het begin over een metershoge berg van boomstammen moet klimmen. Je moet echt voorzichtig zijn dat je niet uitglijdt over de vochtige boomstammen.
Nadat je dit overwonnen hebt kom je in het smalste gedeelte van de kloof. De wanden zijn met groen mos gedekt, wat een prachtig gezicht. Je loopt hier tot je borst door het ijskoude water. Je kunt bijna met beide handen de wanden van de kloof links en rechts aanraken. Aan het einde van de kloof is een waterval.

Oneonta Gorge


Toen wij deze kloof liepen was Fenne 6 jaar oud. Met wat hulp was het voor haar goed te doen om de kloof te lopen en tijdens het stuk door het ijskoude water, lekker op mijn nek te zitten zodat alleen haar benen nat werden 😉
Door de bosbranden van 2018 is deze kloof op dit moment nog gesloten, maar het duurt waarschijnlijk nog even voordat we weer Corona-vrij naar Amerika mogen reizen, dus dat zul je hoogstwaarschijnlijk deze mooie plek weer mogen bezoeken.Maar let op, het is altijd een drukte van belang op deze oude highway. Je kunt sowieso niet met een camper die langer dan 35 ft de hele highway rijden en parkeren is al helemaal een probleem in de zomermaanden. Al kan dat in de komende jaren met Corona natuurlijk heel anders zijn, maar de toekomst kan ik niet voorspellen.

Rijd je verder naar het oosten, dan kun je de fruitloop rijden. Deze route voert je langs mijlenlange uitgestrekte fruitgaarden met appels, peren, sinaasappelen etc. Een mooie route om te rijden.
Kom je in Parkdale, dan moet je echt gaan eten bij Apple Valley BBQ. Het ziet er van buiten en binnen uit alsof er de laatste 40 jaar nooit meer iets verbouwd is, maar het eten is geweldig. De kruiden op het vlees zijn hemels. Dus als je er ooit komt, breng dan voor mij een blikje Dry Rub Apple Valley BBQ kruiden mee please!!


Oregon is on my mind…. Dit is slechts een puntje van de sluier van wat ik je over deze mooie staat kan vertellen. Wil je meer tips over de Columbia River Gorge, de geweldige stad Portland, de ruige kustlijn en welke plekjes je zeker niet mag missen in Oregon, neem dan contact met me op.
Ook al kunnen we misschien de volgende zomer nog maar beperkt reizen, wat in het vat zit verzuurt niet en je kunt alvast wegdromen naar het mooie Oregon. Oregon is niet alleen on my mind, maar wellicht ook on your mind!

Mail naar info@heiditravelsusa.nl of vul je gegevens in op het onderstaande contactformulier en je hoort van me!  Oregon kust

  See ya soon!

  • Very detailed information!
   Nikki Roubroeks
  • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
   Fam. Verhoeven
  • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
   Sylvia Friebel - Delfgauw
  • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
   Christine Lubse - Aalst
  • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
   Geert
  • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
   Sandra Verhoef - Terherne
  • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
   Jolanda van Rijswijck - Aalst
  • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
   Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
  • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
   Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
  cog