Santa Barbara Californië

Het zonnige Santa Barbara in Californië doet bijna on-Amerikaans aan. Het heeft meer iets weg van de mediterraanse kust en wordt dan ook vaak de Riviera van Amerika genoemd.

Deze populaire badplaats heeft een centrum met een Spaanse architectuur. Dit omdat de stad in 1786 is opgebouwd door Spaanse Franciscanen nabij de missiepost. Twee gebouwen die geheel in deze stijl zijn gebouwd zijn de Old Mission en de Santa Barbara County Courthouse.

Santa Barbara is een rijke stad waar veel beroemdheden en studenten wonen. Onder andere Oprah Winfrey en Rob Lowe wonen hier en het is de geboorteplaats van Katy Perry!

Op culinair gebied heeft Santa Barbara veel te bieden, maar ook de shop liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen in de vele leuke winkeltjes en boetiekjes. Het stadje heeft met zijn charme een surfers jaren 60 vibe en voelt lekker relaxed!

Bezienswaardigheden
Santa Barbara Stearns Wharf

Stearns Wharf, een van de populairste bezienswaardigheden. Een oude pier aan het einde van State Street met restaurantjes en diverse leuke winkeltjes waaronder een heerlijke ice cream parlor! Om je vingers bij af te likken.

Maar ook kun je hier met de water taxi naar Santa Barbara Harbor en kun je zelfs naar Madame Rosinka, een spirituele waarzegster….


State Street
Santa Barbara Californië State Street

Het historische State Street in downtown Santa Barbara is een van America’s voetganger vriendelijke winkelstraten. Aan deze gezellige groene straat met prachtige bomen en mooie beplanting vind je kleine boetiekjes, heerlijke ijsshops, een winkelcentrum (Paseo Nuevo), bioscoop en vele restaurantjes en eettentjes die State Street sfeer en reuring geven. Van Starbucks tot Levi’s, voor ieder wat wils! ’s Avonds zijn de bomen versiert met vele lichtjes. Er rijdt een trolleybus op en neer van het einde van State Street naar Stearns Wharf voor 50 cent per ritje. Parkeren kun je in een van de zijstraatjes. In enkele straten sta je de eerste 90 minuten gratis.


The Old Mission Santa Barbara
Santa Barbara Old Mission

Deze mission wordt ook wel Queen of the Missions genoemd. In de achtiende eeuw werd deze mission door Spaanse franciscanen in gebruik genomen als buitenpost en probeerden zij de bevolking tot het christendom te bekeren. De kerk is nog altijd in gebruik. Het interieur is prachtig en zeker het bezoeken waard. Je vindt er veel kunstwerken van de Chumash indianen. In het museum vind je veel over de geschiedenis van Santa Barbara.


Santa Barbara County Courthouse

Dit ontzettende imposante rechtsgebouw beslaat een heel stratenblok aan 1100 Anacapa Street en heeft een prachtige architectuur. De gangen en trappenhuizen zijn bewerkt met prachtige Spaanse en Tunesische tegeltableaus en bewerkt hout.

Santa Barbara County Courthouse

Vanuit de 26 meter hoge View Tower (die je per trap kunt beklimmen of met de lift kunt bereiken) heb je een geweldig uitzicht over Santa Barbara Californië en de zee.

Er is een klein informatiekantoortje en er lopen gidsen rond die je vanalles kunt vragen.

De rechtbank is op doordeweekse dagen gewoon in werking en je kunt de rechtszaken bijwonen als je dit wilt. Wie weet zie je nog een gevangene in oranje overall geboeid voorbij lopen. Of je maakt een trouwerij mee. Ook de omliggende tuinen zijn zeker de moiete waard om te bezoeken of even te picknicken.
Toegang is gratis.

Rechttegenover het Courthouse is een parkeergarage waar je de eerste 75 minuten gratis kunt parkeren. De trolleybus brengt je voor 50 cent per persoon van Stearns Wharf naar dit imposante gebouw.


Andere bezienswaardigheden:

El Presidio de Santa Barbara State Park – Fort om de Spaanse missiepost te beschermen

Santa Barbara Botanic Gardens – maak kennis met de inheemse flora van Californië

Reagan Ranch Center – neem een kijkje in het leven van Ronald Reagan (maandag tot en met donderdag)


Stranden

Fiets langs of wandel over het strand van Santa Barbara. Vanuit Stearns Wharf kun je over een verhard pad lopen of fietsen en lekker met je tenen in het warme zand wroeten.

Mijn favoriete stranden liggen net buiten Santa Barbara:

Santa Barbara

Butterfly Beach – tegenover het Four Seasons Resort The Biltmore in Montecito. Misschien zie je nog wel een bekende acteur. Een mooi langgerekt strand met hogere zandformaties. Een geweldige plek voor een prachtige zonsondergang.

Santa Barbara

Arroyo Burro Beach – onder de locals bekend als Hendry’s Beach. Je kunt hier goed parkeren en er zit een betaalbaar restaurant waar je binnen en buiten kunt zitten.


Vul het onderstaande formulier in en ik neem contact met je op om jouw ultieme Amerika reis in elkaar te zetten.  • Very detailed information!
   Nikki Roubroeks
  • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
   Fam. Verhoeven
  • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
   Sylvia Friebel - Delfgauw
  • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
   Christine Lubse - Aalst
  • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
   Geert
  • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
   Sandra Verhoef - Terherne
  • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
   Jolanda van Rijswijck - Aalst
  • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
   Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
  • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
   Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
  cog