Lombard Street betalen?

Ben je ooit in San Francisco geweest dan ben je er vast al eens doorheen gereden. Met haar 8 bochten de meest bochtige straat van San Francisco, Lombard Street. Een prachtig straatje in het oosten van deze geweldige heuvelachtige stad. Een van de populairste plekken voor toeristen. Jaarlijks bezoeken meer dan 2.000.000.000 mensen deze wereldberoemde straat!

En dat is een doorn in het oog voor de mensen die in deze straat wonen. Dag in dag uit staat er een lange file voor deze straat om de heuvel af te kunnen rijden.
Of het nou met de auto, de taxi, motor of fiets is, iedereen die San Francisco bezoekt, wil nu eenmaal de straat een keer omlaag gereden zijn. Logisch, want het is niet alleen een hele bochtige straat, maar ook nog eens mooi aangelegd met prachtige bloemen met een prachtig uitzicht over de baai, Coit Tower en de Bay Bridge op de achtergrond.
Maar niet alleen de auto’s zijn een probleem, ook de voetgangers zorgen voor flink wat problemen. De toeristen lopen door de struiken, laten flink wat afval achter, staan bij de huizen binnen te gluren en gaan zelfs staan plassen onder de carports of klimmen op daken om een betere foto te kunnen maken…. De bewoners zijn het na al deze jaren helemaal zat!

San Francisco Lombard Street heiditravelsusa.nl

Als het aan de omwonenden en de gemeente van San Francisco ligt gaat hier dus een verandering in komen. Om de dagelijkse lange files en de ordeverstoring te voorkomen, wil het gemeentebestuur een online reserveringsplicht en betaling invoeren om de beroemde Lombard Street te mogen rijden. De bedragen die betaalt zullen moeten gaan worden variëren van $5,- op werkdagen en $10,- op feestdagen en in de weekenden.

De gemeente hoopt hiermee de levenskwaliteit en privacy van de omwonenden te verbeteren en de massa’s toeristen in te dammen. Tegenstanders van deze maatregel beschuldigen het stadsbestuur van geldklopperij en vrezen voor negatieve effecten voor het toerisme, een belangrijke inkomstenbron voor San Francisco.

Op 16 april jl. is het wetsvoorstel unaniem aangenomen. Nu moet het nog worden goedgekeurd door de staat. Mocht ook hier het wetsvoorstel er doorkomen, dan gaan toeristen en niet inwoners van de straat vanaf de zomer van 2020 een vergoeding betalen en moet je dus zorgen dat je eerst online een reservering maakt. Bij de online reservering kun je dan aangeven op welke dag en tijdstip je dit beroemde bochtige stuk van Lombard Street wilt rijden.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog