Little Island

New York is constant in verandering en staat niet stil.

Zo kreeg Manhattan er in mei 2021 officieel een eilandje bij genaamd Little Island. Om precies te zijn ligt Little Island aan de westzijde van Manhattan ter hoogte van het Meatpacking District, tussen de Pieren 53 en 57 in de Hudson River.
Vroeger was Little Island een pier zoals alle anderen en was genaamd Pier 55. Dit zie je nog aan de oude houten palen die rondom het eiland staan.

Dit nieuwe stadspark wordt als het ware gedragen op grote betonnen tulpachtige palen en heeft hierdoor een futuristische uitstraling.
Je moet dit leuke eilandje gewoonweg gezien hebben. Een one of a kind structuur met leuke activiteiten om te ondernemen.

Er is een amfitheater waar in de lente en zomer optredens plaatsvinden. Je kunt over koperen platen lopen en erop springen om je eigen liedje te maken. Er zijn stoelen in de vorm van een grote tol waarin je kunt tollen tot je dol bent. Er is een speeltuin voor de kinderen en er worden regelmatig aktiviteiten georganiseerd voor de kids. Je kunt je hier gemakkelijk een ochtend of middag kostelijk vermaken!
En het leuke ervan is dat het nog gratis is ook. New York mag dan ontzettend duur zijn, maar er zijn genoeg geweldige aktiviteiten gratis te beleven.

350 Plantensoorten

Je wordt helemaal enthousiast van de 350 verschillende plantensoorten die hier zijn geplant. Geweldige kleuren en variaties. Prachtig! Zo’n achtertuin wil ik wel!
In de vroege lente en zomer bloeien hier volop tulpen en lelies. Maar liefst 66.000 bollen worden hier in de grond gestopt om in maart te gaan bloeien. In de herfst toen wij er waren bloeiden er prachtige paarse en bordeaux rode bloemen en struiken. De bomen in de prachtige warme goudgele herfstkleuren.
Brede paden worden onderbroken met trappen en leiden je door de prachtige beplanting heen. Ondertussen kun je ook nog leuke spelletjes doen, zoals de optische illusie spinning discs of muziek maken met de Music for All instrumenten.
Dit alles is te bewonderen onder het genot van een hapje en drankje op het gezellige terras. Of je zoekt een plekje in de zon in het amfitheater uitkijkend over de Hudson River. De relaxte vibe die hier op Little Island hangt is heerlijk.
Ben je slecht ter been, geen probleem, er zijn liften aanwezig om je naar hetzelfde prachtige uitzicht te brengen als de mensen die te voet gaan.

Op het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht op Lower Manhattan en de Freedom Tower.

Pier 57

Naast Little Island ligt Pier 57.
Ook deze oude pier is getransformeerd in een gloednieuwe pier. In de kelder vind je een megagrote parkeergarage, Op de begane grond een wijnhandel en op de eerste verdieping een leuk restaurant met uitzicht op Little Island.
Maar het mooiste is het grote stadspark bovenop dit gebouw. Vanuit dit rooftop park, een van de grootste in New York City, heb je een geweldig uitzicht op Little Island met op de achtergrond Lower Manhattan.

Kijk je richting het noorden dan kijk je op Hudson Yards met als kers op de taart The Edge.
Je kunt hier van het prachtige uitzicht genieten terwijl je picknickt op het enorme grote grasveld. Toen wij er waren was dit park net geopend en het was er heel rustig. Een heerlijke plek om te ontspannen met een goed boek en een flesje wijn πŸ™‚

Hudson Yards of …

Na het bezoek aan Little Island en Pier 57 kun je verder fietsen of wandelen naar Hudson Yards om the Edge te bezoeken of te gaan shoppen in een van de vele winkels in de mega grote Hudson Yards Mall.
Ook kun je naar het Intrepid Sea, Air & Space Museum dat verderop aan de Hudson River ligt. Of je wandelt of fietst naar het Meatpacking District. Keuzes genoeg om van je dag in New York City te genieten!

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog