Finger Lakes New York

Een nog vrijwel onbekend gebied voor toeristen is upstate New York.

In het noordwesten van deze staat liggen de Finger Lakes, een elftal zeer lange smalle meren die door hun uitgerektheid de makers van kaarten deed denken aan de vingers van een hand, vandaar de naam.

De meren worden omringd door glooiende wijngaarden, pittoreske dorpjes, honderden schitterende watervallen, en meer dan 25 adembenemende State Parks.

finger lakes new york heiditravelsusa.nl

Cayuga Lake en Seneca Lake zijn de 2 langste meren in het Finger Lakes gebied en liggen in het midden van de merengroep. Zij hebben een lengte van ongeveer 60 kilometer en zijn op het breedste punt zo’n 6 kilometer breed. Deze 2 meren behoren tot de diepste meren van Amerika.

Campings zijn er genoeg in de omgeving. Prachtige glooiende campings met grote speeltuinen voor de kinderen die direct aan de oever van het meer liggen, dus lekker zwemmen op een warme zomeravond is zeker een optie! En er komen heerlijke wijnen uit deze streek. Dus genieten van een bbq op de camping met een lekker wijntje erbij en je avond kan niet meer stuk! Maar ook de heerlijke Maple Syrup wordt hier gemaakt. Dus ga langs de supermarkt, koop American pancakes met maple syrup en je ontbijt is settled!

De Finger Lakes zijn een goede uitvalsbasis als je de Niagara Watervallen wilt bezoeken.

finger lakes new york heiditravelsusa.nl

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog