Kerstmis in New York City

Kerstmis in New York City is big, over the top en fantastisch!
In Amerika is, zoals we weten, alles groter dan bij ons in Nederland. Of dit nou de portie op je dinerbord is, de bekers cola of een koffie bij Starbucks, small is big! En dit geldt ook voor kerstmis.

De manier waarop ze kerst in Amerika vieren is ook heel anders dan wij het vieren. De versieringen zijn grandioos en in sommige gevallen over the top! Amerikanen zijn echte kerstvierders en dat zie je in alles terug, ze maken er een magische tijd van. Maar ook al vinden wij nuchtere Nederlanders het allemaal een beetje te overdreven, we kijken er wel graag naar en vinden het allemaal geweldig!

New York is een geweldige stad om zeer uitbundige kerstdecoraties te zien en bewonderen! Deze bruisende stad is sowieso al een must om te bezoeken, ook als het geen kerstmis is.

Dyker Heights

Een hele bijzondere kersttour vind je in Brooklyn. Hier vind je de Dyker Heights Christmas Lights tour. Je zult werkelijk versteld staan wat de inwoners van deze wijk er elk jaar weer een enorme moeite voor doen en veel geld uitgeven om hun huis Christmas proof te maken.
En met Christmas proof bedoel ik dan rendieren op het dak, caroussels, levensgrote kerstmannen in de tuin, nep sneeuw, sneeuwkanonnen en zoooooveel lichtjes, dat je de wijk vanuit het vliegtuig kunt aanwijzen! Hier wordt de kerstversiering naar een heel nieuw level gebracht.

Jaar na jaar zijn de kersthuizen in Dyker Heights een spektakel en inmiddels een zeer gewaardeerde traditie in Brooklyn. 40 Jaar geleden startte een bewoonster deze traditie door elke cm van haar huis en tuin te versieren met verlichte engelen, levensgrote speelgoed soldaatjes, een huis vol lichtjes en een bezoek van de Kerstman.

In Dyker Heights vieren de inwoners kerstmis op een enorme uitbundige manier en is het geweldig om deze prachtige versierde huizen te bewonderen. Het is bijna een soort van strijd geworden wie de mooiste versiering heeft. De wijk wordt dan ook door vele toeristen bezocht. Er worden zelfs tours gedaan die je met de bus en een gids door deze traditionele kerstwijk rijden. Deze tour moet je ver van te voren reserveren, anders kun je een plekje in de tour wel vergeten. Maar verover je een plekje op deze tour, dan heb je een fantastische avond. Je ontmoet de kerstman en zijn elven en drinkt lekkere warme chocolademelk terwijl je van de geweldige versieringen geniet. Kortom zoals de New Yorkers zouden zeggen, the true Christmas spirit!

Manhattan

Maar niet alleen in Brooklyn vind je mooie kerstdecoraties. Ook in Manhattan is het een feest voor je ogen.
Loop langs de Radio City Music Hall met haar prachtige verlichte kerstboom en reuze grote rode kerstballen, bezoek Rockefeller Center met zijn immens hoge kerstboom, gezellige schaatsbaan en de in kerstmis sfeer verlichte wolkenkrabbers of bezoek de New York Botanical Gardens waar de inmiddels beruchte Holiday Train Show je zal verbazen.
De prachtig ingerichte etalages aan Park Avenue zijn ook zeker een bezoek waard en je kunt dan ook meteen de Memorial Trees aan deze dure winkelstraat bewonderen.

Maar ook erg leuk zijn de kerstmarkten in Manhattan. Wij hebben in november de kerstmarkt in Bryant Park bezocht. Dit is een grote kerstmarkt met veel overdekte stands, waar je geweldige kerstornamenten kunt kopen.
Onze kerstboom hangt vol met herinneringen van de afgelopen 31 jaar. Mijn eerste kerstornament kreeg ik van mijn gastgezin, een dinosaurus met kerstmuts in een houten arreslee. Geweldig! Dat was het begin van onze persoonlijke herinnerings kerstboom. Dus ook in Bryant park even geshopt! Een knalgele Yellow Cab (de New Yorkse taxi).
Ook hier kun je je op glad ijs begeven, want naast de kerstmarkt ligt een grote schaatsbaan waar je te midden van de verlichte wolkenkrabbers naar hartelust kunt schaatsen!

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog