Knoxville Tennessee

Tennessee is wellicht niet de eerste Amerikaanse staat waar je aan zou denken als je een rondreis door Amerika wilt maken, maar het heeft net als de andere staten van Amerika zijn unieke en interessante bijzonderheden. Zo ook de stad Knoxville.

Knoxville ligt pal aan de Tennessee River die de stad door midden deelt. Een brede rivier vol mogelijkheden. Aan deze rivier liggen een aantal prachtige parken, die allemaal binnen een paar minuten van het centrum verwijderd liggen.
Deze parken bieden ieder een prachtig uitzicht op de Tennessee River en natuurlijk toegang tot de rivier. Het is puur genieten langs deze rivier met al haar aktiviteiten en Knoxville is hier trots op!

Holston River Park

Dit park ligt aan de Holston River, die niet veel verder samenkomt met de Tennessee River. Het Park heeft 2 vispieren, dus als je van vissen houdt, ben je hier helemaal op je plek! Het is een van Tennessee’s beste visplekken voor baars.
Verder vind je hier een speeltuin voor de kids, picknick sports met tafels en bbq’s zodat je hier lekker je eigen hotdogs kunt grillen en veel wandelpaden langs de rivier, maar ook door de bossen.
Houd je van fietsen, huur dan een fiets en geniet van de mooie uitzichten over bijvoorbeeld de Blue Ridge Mountains of fiets naar de Ramsey House Plantation.

Maar ook een heerlijke kanotocht kun je vanaf dit park maken. Vanaf een speciale dock, kun je je kano te water laten en naar een van de vele kleine aftakkingen varen die deze rivier herbergt, maar ook downtown kun je vanuit dit park makkelijk per kano bereiken.

Suttree Landing Park

Net 1 mijl ten zuidoosten van het centrum van Knoxville kust dit park de oever van de Tennessee River. Dit 3,5 hectare grote park is een geweldige speelruimte voor wandelaars, fietsers, vissers en kinderen van alle leeftijden. Het park heeft een groot festival grasveld waar je heerlijk op kunt relaxen, diverse picknick spots met picknick tafels, een speeltuin voor de kids en een plek om je kano te water te laten voor een lekker peddeltochtje over de rivier.

Dit park is ook de thuisbasis van Knoxville’s South Waterfront Celebration, het Second Bell Festival. Dit festival vindt elk jaar plaats rond half augustus. Een festival vol muziek van lokale en regionale bands, comedy shows, foodtrucks, entertainment voor de kinderen en leuke standjes met lokale en regionale producten.

Ijams Nature Center

Dit Ijams Nature Center staat in de top 4 attracties van Knoxville op TripAdvisor en heeft in 2018 het Certificate of Excellence mogen ontvangen.
Dit prachtige park (vroeger opgebouwd en bebouwd door de Ijams familie) ligt slechts 4,5 kilometer buiten downtown Knoxville en biedt super veel aktiviteiten. De River Boardwalk is de absolute favoriet! Een houten boardwalk leidt je langs de oevers van het water. Prachtige uitzichten en veel vogel en vis spotting.
Maar je kunt ook heerlijk kanoën op Mead’s Quarry, een oude steengroeve, waar je in juli zelfs kleine kwalletjes kunt zien zwemmen. No worries, ze steken niet.

Ook The Keyhole at Historic Ross Marble is een unieke plek om te bezoeken. Een wonderlijke stenen structuur die door de locals Gods Chair wordt genoemd en op de lijst staat voor historische plekken, omdat het een hele belangrijke rol heeft gespeeld in de marmer industrie van Tennessee.

De stad biedt ook riviercruises. Volunteer Landing is de opstapplaats voor een romantisch of avondtuurlijke tocht over het water.
Houd je meer van snelheid in combinatie met boten dan is de Powerboat Races een geweldig event om te bezoeken. Deze race vindt elk jaar plaats in juni en trekt vele bezoekers van heinde en ver.

Zoals je kunt lezen is er genoeg te doen en beleven in Knoxville Tennessee en heeft de stad de laatste jaren flink gewerkt aan haar imago. Ook al staat het niet bovenaan je USA bucketlist, het is dubbel en dwars een bezoek waard!

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog