New York helicoptervlucht

New York helicoptervlucht

Staat een New York helicoptervlucht ook zo hoog op jouw bucketlist?! Als een adelaar over New York zweven….
Nou, bij mij wel en ik heb hem vorige week kunnen afvinken πŸ™‚ Wat een ultieme ervaring. Die smile kreeg je niet meer van mijn gezicht af!

New York helicoptervlucht HeidiTravelsUSA.nl

Ik kan nog steeds niet geloven dat we daadwerkelijk over New York zijn gevlogen. De stad die ik al vele keren van hot naar her doorkruist heb, heb ik nu van boven mogen zien. En hoe mooi was dat!

Doors off

Om het nog een tikkie spannender te maken, hebben we gekozen voor de doors off helicoptervlucht van FlyNYON Helicopter Tours.
Deze vertrekt vanuit Kearny, New Jersey, dus voor een half uur vliegen ben je bijna de hele dag kwijt. Dit moet je er wel voor over hebben, want de rest van de dag kun je weinig meer plannen. Je moet namelijk anderhalf uur van te voren al aanwezig zijn en het neemt een uur in beslag om in Kearny te komen vanuit New York. Maar het is de moeite meer dan waard om deze vlucht te maken!

Shoe selfies

Maar toch moet je ook een paar dingen weten, want zoals altijd wordt het mooier omschreven dan het in het echt is…. Tenminste als je niet op de goeie plek in de helicopter zit.
Op de promofilmpjes op de site van FlyNYON zie je namelijk dat je met 5 passagiers in de helicopter zit, 1 naast de piloot en 4 achterin. Γ‰n ze laten je zien dat iedereen met de voetjes buitenboord kan, maar dat klopt dus niet. Je zit namelijk met 6 passagiers in de helicopter.

Zit je naast de piloot dan heb je natuurlijk een geweldig uitzicht. Zit je achterin met je rug naar de piloot toe op de rechterstoel, dan heb je ook een geweldig uitzicht. Vanaf deze plek kun je je voeten lekker naar buiten zwiepen.
Maar, zit je op de linkerstoel achterin achter de piloot, dan heb je een stalen constructie voor je met een raam erin. Je kunt vanaf deze plek geen schoenen selfie maken boven New York.
De 3 personen die achterin de helicopter naast elkaar op de bank zitten hebben nog een wat extra punten om rekening mee te houden.
Je zit ontzettend krap. Onze dochter hing bijna met een bil buitenboord. De persoon die in het midden zit kan zijn voeten niet buitenboord steken om de gewilde ‘shoe selfie’ te maken terwijl die toch precies dezelfde prijs betaald dan de persoon die de allerbeste plek voorin naast de piloot heeft.
Bijkomstig is ook dat de 2 personen die aan de buitenkant achterin zitten enorm veel luchtdruk op hun gezicht krijgen. Hierdoor is het erg moeilijk om te ademen en maak je veel van de vlucht niet mee.

Verkeerde stoel

Mijn vriend zat in het midden op de achterbank vastgeklemd tussen mijn dochter en een andere dame. Helaas wordt je zitplaats door het computersysteem voor je bepaald op basis van je gewicht en veranderen is onder geen enkele voorwaarde mogelijk. Je hebt dus een grote kans dat je je voeten niet buitenboord kunt steken omdat je achter het raam zit of in het midden. Houd hier rekening mee om teleurstellingen te voorkomen.

Gelukkig had ik een goed plekkie aan de goede kant van de helicopter. Ik heb geweldige shoe selfies kunnen maken zoals je ziet op de foto’s. Ik heb enorm genoten! Als ik opnieuw zou kunnen kiezen was ik helicopter pilote geworden πŸ™‚

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog