SUMMIT One Vanderbilt New York

Alsof New York nog niet genoeg wolkenkrabbers heeft 😉
Sinds 2020 is er weer een nieuwe reus bijgekomen met de naam Summit One Vanderbilt. Deze nieuwste wolkenkrabber is met zijn 93 etages 397 meter hoog. Tenminste dat is de hoogte van het dak. De totale hoogte inclusief de lange torenspits op de top is 427 meter boven de grond. Phew! Hiermee is het het 4e hoogste gebouw in New York na One World Trade Center, Central Park Tower en 111 West 57th Street. De eerstgenoemde in het rijtje kun je bezoeken, de andere zijn woontorens. Je zult dat uitzicht maar hebben! Die bewoners worden soms letterlijk wakker met hun hoofd in de wolken.
Het gebouw zelf opende in september 2020, maar Summit One Vanderbilt pas in oktober 2021.

Deze gigant bevindt zich in Midtown Manhattan direct naast het Grand Central Station. Dus heb je de onder andere de prachtige hal van dit statige station bezocht, dan kun je rechtstreeks door naar deze nieuwste wolkenkrabber.

Observatiedek en toilet 😉

Of je nu the Edge, One World Trade Center, Empire State Building of Rockefeller Center bezoekt, iedere wolkenkrabber heeft zijn eigen karakter.
Maar van Summit One Vanderbilt hebben ze echt een aparte categorie weten te creëren. En dat verdeeld over 3 etages! Transcendence, Affinity en Levitation, alledrie een heel andere beleving. Ik zal hieronder de verschillende etages aan je uitleggen. Het observatiedek bevindt zich maar liefst op de 305 meter hoogte en staat garant voor een weergaloos uitzicht! Zelfs het toilet naast de giftshop is een bezoek waard! Nog nooit zo’n mooi uitzicht vanaf een toilet gezien!

Vanaf het observatie platform heb je een geweldig uitzicht op het Chrysler Building dat zowat recht voor je neus staat aan de oostzijde. Het Empire State Building aan de zuidzijde, Times Square aan de westzijde en Rockefeller Centre en Central Park in de verte aan de noordzijde. Neem de tijd om alles in je op te nemen. Dit kun je doen onder het genot van een lekkere cocktail die je aan de bar kunt bestellen.

De beste tijd om naar Summit One Vanderbilt te gaan is natuurlijk zonsondergang. Als je net zo’n geluk hebt als wij hebben gehad, dan kleurt de lucht helemaal oranje en kun je alleen maar staren naar de stad onder je die langzaam van oranje naar paars kleurt.
Het Empire State Building heeft de meest mooie kleuren na zonsondergang en de lichtjes ploppen overal in de stad aan.
Wij hebben in totaal zo’n kleine 3 uur gespendeerd in Summit One Vanderbilt en alles op ons gemakkie bekeken en beleeft. De zonsondergang was werkelijk magisch!

Transcendence

Deze enorme ruimte met hoge plafonds is gevuld met honderden spiegels om een surrealistische ervaring te creëren. En dat is de ontwerpers meer dan gelukt! Je ziet jezelf keer na keer in de spiegels verschijnen, overal waar je kijkt. Of je nu plat op de grond gaat liggen of je gaat in een hoek staan. De vloer, het plafond, de wanden, spiegels, spiegels en nog eens spiegels. De ramen zijn van de vloer tot het plafond voor een extra dramatische foto. Je maakt hier Insta worthy pictures waar je vrienden jaloers van worden!
Zorg er wel voor dat je een zonnebril draagt als de zon schijnt, want anders wordt je verblindt door het felle licht. En een belangrijk detail…. draag geen rok of jurk, want ook de vloer is gemaakt van spiegels, dus…. 😉
Je hebt een prachtig uitzicht op het Empire State Building en Lower Manhattan.

Affinity

Deze grote ruimte is gevuld met zilveren ballonnen, groot en klein. Deze zweven als het ware door de ruimte en je voelt je als een klein kind in een grote ballenbak met zilveren ballonnen. Heerlijk!
De ballonnen liggen op de vloer, maar blijven ook aan het plafond hangen. Ook hier zijn het plafon en de vloer gemaakt van spiegels en heb je ramen die van de vloer tot het plafond reiken.
Vanuit Affinity heb je zicht op Central Park en Uptown Manhattan.

Levitation

Dit zijn 2 glazen ‘balkonnetjes’ met een glazen vloer. Hoogtevrees is hier een no go! Onder je voeten kijk je een dikke 300 meter de diepte in.
Je krijgt hier een minuut om zelf foto’s te maken en er wordt een professionele foto gemaakt. Vanuit hier heb je uitzicht op de Hudson, Madison Avenue en New Jersey.

Koop hier je tickets voor Summit One VanderBilt

Belangrijke tips voordat je het One Summit Vanderbilt bezoekt
 • draag een broek! Laat je niet onder je rok kijken 😉
 • draag op zonnige dagen een zonnebril. Het licht is enorm fel en weerkaatst op de spiegels
 • boek je tickets vooraf om teleurstellingen te voorkomen. Koop hier je One Summit Vanderbilt tickets
 • alles is eenrichtingsverkeer, dus ben je zover om naar een andere verdieping te gaan, dan kun je niet meer terug!
 • Heb je je tickets geboekt op een dag dat er geen zicht is, ga dan naar Summit One Vanderbilt en laat je tickets in een mum van tijd omboeken bij de balie.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog