Wegafsluiting Zion

In Zion National Park (Utah) is de Zion – Mt. Carmel Highway (Highway 9) richting Bryce dicht wegens ernstige stormschade.
Je kunt het park dus niet via het oosten betreden of verlaten. De westingang bij Springdale is open, net als de Zion Canyon Scenic Drive. Het is nog niet bekend wanneer de weg weer opengaat, maar er wordt gesproken van een long term closure.

Actuele info vind je op de Facebookpagina van Zion National Parken www.nps.gov/zion(zie het kopje alerts bovenaan de pagina). In de alerts worden ook enkele afgesloten trails gemeld.

Afsluiting Zion – Mt. Carmel Highway

Wegafsluiting omrijden Zion

Tussen Zion en Bryce zouden jullie normaal gesproken de Zion- Mt. Carmel Highway nemen en via de oostingang Zion NP ingaan/verlaten. Helaas dat dit nu niet kan, want het is een prachtige route. Je moet nu omrijden via Hurricane / Colorado City (highway 389) of Cedar City (I-15). Dit kost je 30-60 minuten extra reistijd, afhankelijk van het verkeerd. Kijk tegen die tijd of de route nog is afgesloten en op Google Maps welke van de 2 hierboven voor  jullie de snelste route is.

Omrijden via Colorado City

Tip: bezoek de Coral Pink Sand Dunes

Rijd je onderlangs van Zion naar Bryce, dan kun je het Coral Pink Sand Dunes State Park bezoeken. Het park dankt zijn naam aan de koraalroze duinen van Navajo zandsteen.

Vanuit Kanab brengt een verharde smalle weg je naar het State Park in 30 minuten. Vanaf de weg kun je de duinen inwandelen. Deze zijn natuurlijk het mooist tegen zonsondergang!

Omrijden via Cedar City

Tip: bezoek Cedar Breaks

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog