Zion National Park – The Narrows

In een onbeschrijfelijk mooi landschap door de tijd heen gevormd door de wind, ijs en het machtige water ligt een van de Nationale Parken van de staat Utah: Zion National Park.

Een natuurparel waar je volledig één met de natuur kunt zijn….. letterlijk betekent Zion ‘plek van rust en veiligheid’.

Zion National Park ligt in de staat Utah, in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het park bestaat al meer dan 100 jaar, het is namelijk opgericht in 1919 en heeft een oppervlakte van zo’n 593 km2. Een populaire bestemming voor wandelaars, want er zijn enorm veel mooie wandelingen te maken! Ik heb er 2 gelopen, de meest bewandelde en veruit de meest populaire, al was dit in 1995 nog niet zo merkbaar. We waren zowat de enigen op de route!

In 1995 ben ik voor het eerst met mijn vader in Zion geweest. Voor mij een prachtige herinnering want ik moet mijn vader helaas al bijna 8 jaar missen in mijn leven en avonturen.

Mijn vader was een natuurliefhebber in hart en nieren. Van hem heb ik in mijn jonge jaren onbewust de liefde voor de natuur meegekregen.
Tijdens de reis die ik in 1995 met hem door het zuidwesten van Amerika heb gemaakt, ben ik hier pas achter gekomen. En wat hebben we samen enorm genoten van Zion!

We hebben de rode rotsformaties van dit park, haar vergezichten en hikes enorm gewaardeerd.

The Narrows Zion National Park Heiditravelsusa.nl
The Narrows

Een van de hikes die we gelopen hebben is The Narrows. Een prachtige hike die je voor een gedeelte door een smalle kloof met torenhoge rotswanden leidt. Je moet niet bang zijn om natte voeten te krijgen, want je loopt een flink stuk door de Virgin River, wat een deel van het avontuur van deze hike is.

Hoe nat je wordt is natuurlijk afhankelijk van de waterstand. Wij stonden tot onze knieën in het water, wat het leuk maar ook spannend maakte.
Tegenwoordig kun je, om een nat pak te voorkomen, ter plekke waterdichte overkleding huren wat de tocht een stuk droger maakt ;-). Je huurt dan zo’n pak wat vissers dragen als ze in het water moeten staan.


Wij hebben The Narrows gelopen tot Wall Street, maar wil je de gehele route lopen dan heb je een permit nodig, omdat je de desolation wilderness ingaat. Dit kun je regelen bij een Ranger in het Information Center.

Je kunt The Narrows hike op twee manieren lopen, van onder naar boven en van boven naar onder. Tuurlijk, dat is nogal logisch hoor ik je denken, maar toch zijn het twee heel verschillende hikes.

Loop je de route van onder naar boven dan begin je bij de Tempel van Sinawava, de laatste busstop in het park. De eerste 1,5 km loop je over een verhard pad, dat ook rolstoeltoegankelijk is, naar het begin van The Narrows. Vanaf dit punt loop je door de Virgin River verder en moet je het niet erg vinden om natte voeten te krijgen.

Zion NP Heiditravelsusa.nl

Als je iets meer dan 3 km hebt gelopen kom je aan bij het begin van het gedeelte van de wandeling dat Wall Street genaamd wordt. Dit stuk is erg smal en heeft nog hogere rotswanden dan het hoofdgedeelte van de route. Wall Street is het smalste stuk van de kloof en absoluut helemaal de moeite waard om een nat pak te halen! Tenminste wij hebben van elke minuut genoten!

Loop je van boven naar beneden dan is dit een wandeling van meer dan 24 km. Hiervoor heb je dus ook de vergunning nodig zoals eerder al genoemd en moet je vervoer hebben naar Chamberlain’s Ranch wat op zo’n 1,5 uur rijden van de ingang van het park ligt.

Dit is een tocht van 16 km van Chamberlain’s Ranch naar de Tempel van Sinawava (Zion’s 6e shuttlestop & parkeerplaats) in Zion National Park, en vereist een vergunning. Je zult ook een rit naar Chamberlain’s Ranch moeten regelen, op ongeveer anderhalf uur rijden van de ingang van het Zion Park.
Het duurt zo’n 12 uur om deze tocht te lopen. Het is een pittige wandeling, dus ben goed voorbereid en onderschat je conditie niet. Zeker niet als het warm weer is. Let er ook op dat je een goede wandelstok (of een mooie tak van een boom) meeneemt om je evenwicht in de rivier te bewaren, als je tenminste niet helemaal nat wilt worden.

Mijn vader en ik hebben de route gelopen tot Wall Street en hebben hier zo’n kleine 6 uur over gedaan. Natuurlijk hebben wij in deze tijd ook even gezeten om te eten en drinken en van het prachtige landschap om ons heen te genieten.

Maar wandelen is niet de enige manier om dit mooie National Park te ontdekken. Je kunt hier ook fietsen huren en de valley ontdekken, paardrijden met een gids of een van de reusachtige rotsen beklimmen.

Ik heb het tot nu toe over de vele rotsformaties en wanden gehad, maar Zion is heel divers. Behalve de bergachtige rotsen vind je er ook prachtige bossen en zelfs woestijnachtige gebieden.

In deze verschillende gebieden vind je meer dan 200 vogelsoorten, maar ook beren, bighornschapen en bergleeuwen. De meeste mensen vinden het geweldig om een beer tegen te komen, maar wees altijd voorzichtig en ben goed voorbereid met een berenspray en lees de parkinformatie goed door.

Plan je aktiviteiten vroeg in de ochtend om de drukte en in de zomermaanden de hitte te vermijden. Neem voldoende water mee en zoute snacks, maar verpak deze ook goed, want beren ruiken eten al op een afstand van 10km!
De shuttle bus brengt je naar de verschillende stops vanwaar je nog veel meer prachtige wandelingen kunt maken zoals Angels Landing, een mindblowing uitzicht en The Subway, die ook door een smalle kloof loopt.

The Narrows Zion National Park Heiditravelsusa.nl

En last but not least, ga respectvol om met de dieren en de natuur in Zion en geniet van al het moois dat dit stukje natuur iedereen te bieden heeft.

 • Very detailed information!
  Nikki Roubroeks
 • Heidi is een ware Amerika specialiste! Voor onze rondreis door Amerika draaide ze haar hand niet om. Alles was tot in de puntjes geregeld! We hebben enorm genoten!
  Fam. Verhoeven
 • Heidi heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven over onze superreis met het gezin door West-Amerika. Het is voor ons een vakantie geworden om nooit meer te vergeten! Als we nog een ander gebied gaan bezoeken zullen we haar zeker weer benaderen!
  Sylvia Friebel - Delfgauw
 • Vorig jaar hebben we een roadtrip gemaakt door West-USA met advies van Heidi. In gesprek met Heidi werden we nog enthousiaster over dit waanzinnige land. Heidi heeft veel parate kennis en luistert goed naar je interesses en gaf ons veel passende en originele tips voor onze reis!
  Christine Lubse - Aalst
 • Als je een mooie rondreis wil maken door de US, dan moet je zorgen dat het ook onvergetelijk wordt en niet een reis tegen de klok zoals een reisbureau dat organiseert. Heidi zorgt voor je juiste route, de juiste tijd per plek op werkelijk de mooiste plekken! Waar moet je zien en wat niet, waar kan je goed eten , waar slapen etc etc. Een rondreis door Amerika is niet goedkoop! Zorg dan ook dat je het beste eruit haalt met Heidi Travels USA!
  Geert
 • Echte hotspots, super goede tips over do’s and dont’s, van de gebaande paden..... Aanrader!!!
  Sandra Verhoef - Terherne
 • Uit ervaring spreek ik dat deze dame door haar eigen reiservaring prima tips heeft voor prachtige en unieke locaties en reisroutes voor campertochten! Zeker een aanrader!
  Jolanda van Rijswijck - Aalst
 • Heidi has more insider tips about my beloved native country than I do!
  Kimberley Bell-Ebert - Fremont, CA
 • Al zeer veel leuke inside tips van Heidi gekregen! Het is zeker de moeite waard om haar je reis te laten samenstellen zodat je op plekken komt die je normaal over het hoofd ziet.
  Koos & Syreeta Bunnik - Cadier en Keer
cog